Bo Van Spilbeeck heeft geslachtsoperatie achter de rug

Bo Van Spilbeeck
ISOPIX Bo Van Spilbeeck
Bo Van Spilbeeck (59) onderging al een aantal chirurgische ingrepen in haar transitie tot vrouw, en nu is ook de meest ingrijpende achter de rug. Op Qmusic vertelde de VTM-journaliste vandaag voor het eerst over haar ervaring. “Het ziet er allemaal mooi uit”, aldus Bo. 

Sam, Heidi en Wim belden Bo vandaag op naar aanleiding van het feit dat haar naam als meest gezochte op Google uit de bus kwam. Internetgigant Google maakt ieder jaar een lijst van de populairste zoektermen over heel de wereld. “Heel fijn”, vindt Bo. “Omdat ik hoop dat mijn verhaal andere mensen kan inspireren. Mensen die met dezelfde gevoelens zitten en daar vragen over hebben. Ook mensen die helemaal niets over het onderwerp wisten, en daar misschien nu een andere kijk op hebben. Missie geslaagd dus toch wel!”

Van Spilbeeck is dus een populaire term op google. En jawel, ook Bo gaat geregeld op zoek naar wat er over haar verschijnt in de media. “Ik google mezelf niet, maar ik heb wel een tool waarmee ik krantenkoppen en artikels kan opzoeken. En dat doe ik toch geregeld. Al was het maar omdat ik wil weten of er geen slechte dingen over mij worden verteld.”

‘Dé operatie’

Sam vroeg zich uiteraard ook af hoe het vandaag met Bo gaat. Uitstekend, zo vertelde ze. “Het gaat heel goed. Ik ben nog even thuis en kom pas terug na Nieuwjaar. Ik herstel van dé operatie. En die is heel goed verlopen. Ik ben soms nog een beetje moe, maar het gaat elke dag beter. Het ziet er allemaal mooi uit.”

Nu Van Spilbeeck thuis herstelt, focust ze zich op het schrijven van haar boek. “Tegen eind februari zou dat moeten uitkomen. En dat komt steeds dichterbij. Het manuscript moet een vijftal weken op voorhand binnen zijn, en dat is nog maar een paar weken. Dan moet het volledig af zijn.” 

Zotste jaar

Bo blikt op 2018 terug als “het zotste jaar uit mijn leven”. “En ik moet eerlijk zeggen: toen ik mijn beslissing bekendmaakte bij het grote publiek, had ik echt niet gedacht dat het zo zou verlopen. Ik had misschien een week of twee wat fuss verwacht, en dan zou dat wel gaan liggen. Maar we zijn nu op het einde van het jaar, en gaan liggen is het eigenlijk nooit. Waanzin!”

Bo hield op voorhand haar hart vast over de commentaren op haar coming-out. “Maar dat valt verassend goed mee. Hier en daar zijn er een paar mensen die daar het hunne van denken, en dat zal altijd zo zijn. Maar over het algemeen krijg ik vooral positieve reacties. Ook van heel veel jonge holebi’s.”
25 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gust Trentels

  XY chromosoom is niet veranderd, is en blijft een man.

 • Ivo Mariën

  Ik blijf het een walgelijk gedoe vinden, dat is mijn mening daarover. Dat wil niet zeggen dat ik die mensen daarom veroordeel. Ze moeten echter niet hun visie aan mijn kleinkinderen opdringen.

 • marie-claire de bosscher

  mooie vrouw, veel geluk !

 • kurt debock

  Lekker ding geworden!!!

 • Nordine Frighem

  Lekker ding ! Goed gedaan!!