Bo Van Spilbeeck bedankt haar vrouw tijdens boekvoorstelling: "Ze is een echte heldin"

En óf vrouw Marianne een dikke knuffel verdient. "Ze twijfelde eerst of ze op de foto wilde", zegt Bo.
Frank Bahnmuller En óf vrouw Marianne een dikke knuffel verdient. "Ze twijfelde eerst of ze op de foto wilde", zegt Bo.
Veel bekend volk gisteren in het Antwerpse MAS, op de voorstelling van 'Eindelijk vrouw', het boek van Bo Van Spilbeeck. De avond werd ingeleid door actrice Leen Dendievel - die transgendervrouw Kaat speelt in 'Thuis' - waarna er een vraaggesprek volgde met VTM-collega Cathérine Moerkerke. "Ik wilde in eerste instantie geen boek schrijven", aldus Bo. "Maar vier maanden na mijn coming-out had ik gemerkt dat mijn verhaal heel wat mensen aansprak."

Bo hoopt vooral dat het boek tot meer aanvaarding van transgenders kan leiden. "Ik heb veel geluk gehad dat mijn vrouw en mijn kinderen dit geaccepteerd hebben. Mijn vrouw is dan ook de echte heldin van dit verhaal. Zonder de steun van Marianne zou dit heel anders zijn. Ze vult me aan. Maar onze relatie is momenteel wel een zoektocht, iets waar we aan moeten werken. Want wat ik gewonnen heb, dat heeft zij nu verloren. Voor mij is wat Marianne doet het grootste bewijs van liefde. Ik besef, na mijn transitie nog meer, wat voor een fantastische vrouw ik heb." 

De VTM-nieuwsdienst, met Cathérine Moerkerke, Patrick Van Gompel en Elke Pattyn, steunt collega Bo.
Frank Bahnmuller De VTM-nieuwsdienst, met Cathérine Moerkerke, Patrick Van Gompel en Elke Pattyn, steunt collega Bo.
Q-nieuwslezeres Eva Clockaerts en Evi Hanssen.
Frank Bahnmuller Q-nieuwslezeres Eva Clockaerts en Evi Hanssen.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Anne Kastelijns

    Respect voor Marianne! Niet alleen moet ze dit allemaal ondergaan, maar ook onder het alt ziend oog van de media, wat dit nog een stuk moeilijker maakt. Tijd om het nu af te sluiten en in privé alles te verwerken, het is nu voldoende geweest.