Blog van vrouw die R. Kelly beschuldigt van misbruik offline gehaald

Joycelyn Savage (links) en Azriel Clary, twee vriendinnen van de zanger R. Kelly.
AFP Joycelyn Savage (links) en Azriel Clary, twee vriendinnen van de zanger R. Kelly.
De betaalde crowdfunding-website Patreon heeft de pagina van Joycelyn Savage, een van de vriendinnen van R. Kelly, uit de lucht gehaald. De reden hiervoor is dat haar identiteit niet geverifieerd kon worden, ondanks meerdere pogingen die het platform heeft ondernomen om haar te bereiken. 

Savage kwam afgelopen weekend voor het eerst met haar eigen verhaal naar buiten, waarin ze zei ook slachtoffer te zijn van de omstreden zanger. Patreon vermoedt dat er sprake is van een hoax. Dit meldt Rolling Stone. Op Patreon betalen fans van onder meer schrijvers en muzikanten voor exclusieve  toegang tot creatief werk.

Patreon werd een dag na Joycelyns eerste blog geattendeerd op het feit dat er wellicht sprake was van onechtheid van het account. Hierop probeerde het bedrijf direct te achterhalen of dit klopte. En hoewel de site contact kreeg met een persoon die verbonden was aan het account, was deze niet in staat om identificatie af te geven.

Op dinsdagmiddag werd besloten de site offline te halen, nadat er geen videobewijs was geplaatst waar Patreon om gevraagd had, om zo vast te kunnen stellen dat Joycelyn daadwerkelijk de schrijver van de blog is. Mensen die geld betaald hadden om het eerste stuk te kunnen lezen hebben dat teruggekregen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.