Bloedstollende trapeze-act in America's Got Talent gaat pijnlijk fout

screenshot AGT
Zeker 11 miljoen tv-kijkers hebben gisteren vol afgrijzen gezien hoe een trapeze-act bij America's Got Talent op pijnlijke wijze fout ging. Halverwege het optreden, op het moment dat een geblinddoekte Tyce Nielsen (29) zijn vrouw Mary Wolfe (32) moest opvangen, glipte ze door zijn vingers, waarna Mary keihard op het podium smakte.

De juryleden schrokken zich een ongeluk toen het tijdens de bloedstollende act misging. In het publiek waren angstkreten te horen. Na een paar seconden onzekerheid stond Mary Wolfe van Duo Transcend weer recht en bleek er, voor zover bekend, niets aan de hand. Voorzichtig lachend zei ze achteraf dat ze de geblinddoekte truc nog een keertje wilde proberen. "Nee!", schreeuwde Mel B, die het spektakel evenwel 'ongelofelijk' vond.

Juryvoorzitter Simon Cowell sprak eveneens lovende woorden over de in zijn ogen technisch waanzinnige act. Over de misser: "Niemand is perfect. Maar dat maakt het niet minder geweldig." Volgens Cowell had Mary 'net niet haar nek gebroken'. "Gelukkig. En knap dat je weer op je benen staat.'' Howie Mandel voegde toe: "Het eerst waar jij na zo'n val aan denkt, is het mislukte onderdeel van de act nog eens doen. Daarvoor past alleen diep respect.''

Volgens het sinds 2011 getrouwde koppel uit Salt Lake City, dat regelmatig optreedt bij Cirque du Soleil, is hun ultieme levensdoel om permanent in Las Vegas te staan. Mary: "We hebben een zoontje van twee jaar dat meestal moet thuisblijven als wij weer eens op pad zijn. Onze droom is in Vegas optreden, zodat we wat vaker als gezin samen kunnen zijn.'' Of ze dat gaat lukken? Het duo mag in ieder geval door naar de volgende ronde. 

screenshot AGT23 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Danny Schiedam

  Heb vroeger vaak bij Holland Got's Talent bij de optredens in Hilversum wezen kijken, er werd vaak iets in scene gezet, in geknipt, dingen over gedaan om het wat grappiger en wat sensationeler over te doen, op TV is er veel namaak!

 • Maja Könecke Faber

  Het is niet normaal zoiets te laten zien, expres of niet. Ik ben blij dat ik niet in het publiek zat, want ik heb zelf een trauma die al 62 jaar oud is van 3 hoog uit raam vallen als kind van 3. En ja, inderdaad waarom was er geen vangnet? Toch een kunstwerkje was het wel!

 • Gabriël Heirbrandt

  Wooaw! ongelooflijk, fantastisch opgezet spel.

 • Jenty Turtelboom

  Wat sneu dat jullie echt denken dat men zoiets express doet. Die mat ligt er idd voor de veiligheid. En het heeft gewerkt. Er kan altijd iets foutlopen... hoe goed je ook bent.

 • Mohamed Kabbal

  Part of the act en perfect getimed. Geweldig goed gedaan. Dat de media dit niet ziet weet ik het ook niet.