BINNENKIJKEN. Zo ziet de cel van Felicity Huffman eruit

Felicity Huffman voor twee weken naar FCI Dublin.
AFP Felicity Huffman voor twee weken naar FCI Dublin.
Felicity Huffman (56) werd afgelopen vrijdag veroordeeld tot twee weken cel vanwege haar bijdrage in het omstreden studiefraudeschandaal in Amerika. De actrice uit ‘Desperate Housewives’ kreeg te horen dat ze naar The Federal Correctional Institution Dublin ‘mocht’, een van de luxueuzere gevangenissen in de Verenigde Staten.

Een vijfsterrengevangenis wordt het FCI Dublin genoemd en dat is te begrijpen als je de plaats vergelijkt met de rest van de gevangenissen in de VS. Je krijgt er de toestemming om de hele dag films te kijken en de gevangenen (voor het grootste deel witteboordencriminelen) mogen er ook langer buiten pauzeren. Maar érg luxueus kan je de cellen niet noemen. Al is al het noodzakelijke wel voor handen.

Bij aankomst krijgt Huffman een gevangenisplunje en drie onderbroeken. Daarnaast krijgt ze een toilettasje met een kam, een busje deodorant, een tandenborstel en een tube tandpasta. Ze moet elke dag om 6u30 haar bed opgemaakt hebben en om 10u ‘s avonds gaan de lichten uit. Ze mag minstens 1 uur per dag naar buiten, er zijn zelfs zonnebedden voorzien op het dak van de gevangenis.

Het middageten wordt elke dag tussen 11u30 en 12u30 geserveerd en ze mag de tafel verlaten met niets meer dan een stuk fruit. In een gemeenschappelijke ruimte kan ze televisie kijken, kaarten en gezelschapsspelletje spelen. Elke gedetineerde heeft een maximaal te besteden budget van 320 dollar per maand, wat voor Felicity dus op 160 dollar komt voor de twee weken dat ze moet zitten. Van dit geld kan ze snacks, snoep en andere extraatjes kopen.

FCI Dublin
rv FCI Dublin
FCI Dublin
rv FCI Dublin
FCI Dublin
rv FCI Dublin9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Peter Berg

  Voorbeeld nemen aan de VS waar je effectief de cel invliegt voor iets waar je hier van de rechter een 'niet meer doen hé" voor krijgt.

 • Hayley Jadot

  Dus als ik een 5-sterren cel vraag krijg ik die ook of wat? Het is niet omdat ze bekend is dat ze meer verdiend ze verdiend haar straf maar nee de gewone normale mens blijkt maar weer eens minderwaardig te zijn!

 • Nick Lersberghe

  Iedereen lijkt 2 dingen te vergeten. De grootste straf is de beroving van je vrijheid. Een gevangenis moet niet onmenselijk zijn. Naast het straffen moet een gevangenis ook dienen om reïntegratie in de maatschappij mogelijk te maken. In Amerika, waar de gevangenis hel zijn, heb je veel meer recidivisme

 • Depae Kris

  Het lijkt allemaal mooi als je het zo hoort maar met 3 op zo een kleine cel zal er ook genoeg stress zijn. Snurkers, ruzies, geen privacy. Ook een open wc. Je zit dus altijd in de stank, ook met het eten. En die 320€ kun je besteden in de kantine. Maar overal in de gevangenissen zijn de producten die je er koopt 3x zo duur als buiten. En in Engeland enzo verboden te roken in de gevangenis. Zal in Dublin ook wel zijn. Dus er zijn fijner oorden op aarde

 • Willem Janssens

  Pure klasse justitie.