BINNENKIJKEN. Iconische villa uit ‘The Godfather’ te koop voor 117 miljoen euro

Top Ten Real Estate
Een unieke kans voor filmliefhebbers die een paar miljoen op overschot hebben. Het huis waarin scènes uit ‘The Godfather’ en ‘The Bodyguard' zijn gefilmd, is te koop voor 135 miljoen dollar, een slordige 117 miljoen euro.

De luxueuze villa in Beverly Hills kreeg de naam ‘The Beverly House’ mee en werd in 1927 ontworpen door meester-architect Gordon Kaufmann, ook bekend van de Hoover Dam en het Hollywood Palladium. Het zal dan ook niet verbazen dat een van de eerste eigenaars niemand minder was dan de invloedrijke Amerikaanse krantenmagnaat William Randolph Hearst. Naast Hearst resideerde ook zijn minnares en stomme film-actrice Marion Davies in het huis tijdens de zogenoemde Golden Era van Hollywood. Nog een leuk weetje: John F. Kennedy verkoos het stulpje als decor voor zijn wittebroodsweken met Jacqueline.

Het prestigieuze ‘Beverly House’ verscheen daarnaast in onder andere ‘The Bodyguard’ en ‘The Godfather’. In die laatste doet het huis dienst als decor voor de iconische scène met de afgehakte paardenkop.

Voor de vraagprijs van 135 miljoen dollar krijgt de koper volgens Top Ten Real Estate een halve hectare landgoed met maar liefst 19 slaapkamers, 29 badkamers, een tennisveld, twee bioscoopzalen, een twee verdiepingen tellende bibliotheek, een balzaal, een biljartkamer, een dinerruimte en een luxueuze wellness. Indien de potentiële koper de volledige vraagprijs biedt, wordt ‘The Beverly House’ het duurste huis van Los Angeles. 

Top Ten Real Estate
Top Ten Real Estate
Top Ten Real Estate
Top Ten Real Estate
Top Ten Real Estate
Top Ten Real Estate
Top Ten Real Estate
Top Ten Real Estate
Top Ten Real Estate
Top Ten Real Estate
Top Ten Real Estate
Top Ten Real Estate
Top Ten Real Estate23 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • marie-claire de bosscher

  prachtig !

 • Jan Heyvaerts

  Een betonstop is daar precies nog niet voor direct.

 • Wilfried THOMAS

  seniorenflats misschien ?

 • koen de lange

  neen bedankt, goed voor een huishouden dat MOET bij elkaar blijven met een beetje geluk komen ze elkaar nooit meer tegen !

 • Renaat Moerman

  Weer het bewijs dat men vroeger toch wel groter en mooier woonde :)