Bill Cosby eist de vrijlating en een nieuw proces

Bill Cosby
ANP Bill Cosby
De advocaten van Bill Cosby (81) eisen een nieuwe zaak. De voormalige televisiepresentator werd eind september veroordeeld tot tien jaar cel wegens seksueel misbruik, maar het proces zou volgens de advocaten bol staan van fouten. 

Minder dan twee weken nadat hij naar de gevangenis werd gestuurd, vraagt Bill Cosby om vrijlating, een nieuwe behandeling van zijn zaak én een nieuwe rechter. Die informatie komt voort uit rechtbankdocumenten die vrijdag zijn ingediend, en dit weekend werden vrijgegeven aan Amerikaanse media.

Volgens de Amerikaanse website deadline zouden de documenten het hebben over een waslijst aan fouten die rechter O'Neil gemaakt zou hebben tijdens de eerste behandeling van de zaak tegen Cosby in 2017.  Daarnaast zou ook de tweede rechtszaak van dit jaar niet correct verlopen zijn en was de strafbepaling niet juist. Er werd volgens Cosby's raadsmannen onder meer geknoeid met een tape die als bewijs is gebruikt, de zaak zou bovendien mogelijk verjaard zijn en ook de getuigenissen van vijf andere slachtoffers zouden de rechten van Cosby hebben geschonden.

Cosby werd in april schuldig bevonden aan drie gevallen van seksueel misbruik. Bij de strafbepaling aan het eind van vorige maand, werden deze samengevoegd en werd de comedian veroordeeld tot tien jaar cel. Onmiddellijk na de uitspraak werd al duidelijk dat zijn advocaten beroep gingen aantekenen.

De openbaar aanklager in Pennsylvania komt vermoedelijk binnen enkele dagen met een formele reactie op de claims.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Pedro Gonzalez

  Hoezo eist. Heeft die wat te eisen?

 • Marc Geerts

  En ik eis een hoger pensioen.

 • Francinne Declerque

  Een serieverkrachter die nog net op tijd mooi veroordeeld werd zou zich beter gedeisd houden laat hem zijn oude dag maar wegteren in de gevangenis. Tzou helemaal af zijn als die verkrachter af en toe eens een stevige pandoering krijgt van de medegevangenen, een lesje in nederigheid.

 • yves dekeersschieter

  De advocaten proberen van de dader een slachtoffer te maken en van de slachtoffers daders, dat is nu de nieuwe norm en er is nog een mogelijkheid dat ze er in gaan slagen ook.

 • David Lievens

  Anita Wellens, en wat doen we met de twintig getuigen die de Republikeinen weigerden te horen?