Bijna duizend bezittingen van de ultieme diva Zsa Zsa Gabor worden geveild

Zsa Zsa Gabor in 1988
ANP Kippa Zsa Zsa Gabor in 1988
De bezittingen van de overleden Amerikaanse actrice Zsa Zsa Gabor worden geveild. Bijna duizend items, waaronder juwelen, schilderijen, meubels en jurken van de diva verschijnen in april onder de hamer, meldt veilinghuis Heritage Auctions in Beverly Hills.

Weduwnaar Frédéric Prinz von Anhalt wil de collectie eerst tentoonstellen in de villa in Bel Air, waar Gabor jaren heeft gewoond. Onder de stukken zijn een royale hemelbed uit de jaren 60 en een zadel, die de actrice ooit van de Amerikaanse oud-president Ronald Reagan cadeau kreeg.

Gabor werd geboren in de Hongaarse hoofdstad Boedapest onder de naam Sari Gabor, maar haar familie gaf haar direct de bijnaam Zsa Zsa. Ze overleed in 2016 op 99-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hartaanval. De diva speelde naar verluidt in meer dan zeventig films. Meer dan door haar acteercarrière kreeg zij bekendheid door haar vele huwelijken. Gabor was in totaal met negen mannen getrouwd.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Emi De graeve

    Zo zie je maar dat je niks meedraagt naar het hiernamaals en je het dus beter allemaal tijdig kan weggeven om er zelf nog plezier aan te beleven.