Belgische zanger achter ‘Vogeltjesdans’ op 72-jarige leeftijd overleden

Youtube @Patrick Sébastien
J.J. Lionel, de Belgische zanger van ‘La danse des canards’, bij ons beter bekend als de ‘Vogeltjesdans’, is dinsdagnacht overleden op 72-jarige leeftijd. J.J. Lionel, in het echte leven Jean-Jacques Blairon, stierf aan een hersentumor. Dat berichten verschillende Franstalige media.

J.J. Lionel, die geboren werd in Binche in 1947, kwam na verschillende muzikale omzwervingen terecht in het orkest van de Belgische accordeonist Hector Delfosse. Daar kreeg hij in 1981 het voorstel om ‘La danse des canards’ te zingen, een liedje geïnspireerd op een melodie van de Zwitser Werner Thomas uit 1957. De tekst kwam uit de pen van Eric Genty, alias Guy de Paris.

De gezongen versie van het lied werd een grote hit, net zoals dat gebeurde met andere versies van het lied, in andere talen. Van ‘La danse des canards’ werden uiteindelijk miljoenen exemplaren verkocht, ook in Frankrijk. Jean-Jacques Blairon speelde eveneens een tijdlang bij de Wallace Collection, de Belgische groep achter ‘Daydream’.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.