Belgische choreograaf wint prestigieuze Britse Olivier Award

Cherkaoui (midden) met z'n award.
GETTY Cherkaoui (midden) met z'n award.
De Belgische choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui heeft in Londen een Olivier Award gewonnen voor zijn productie 'Puzzle'. De Britse theaterprijs, vernoemd naar de acteur Laurence Olivier, wordt gezien als een van de meest prestigieuze prijzen in de Britse theaterwereld.

'Puzzle' kreeg de prijs voor beste nieuwe dansproductie. De voorstelling belichaamt naar eigen zeggen Sidi Larbi's "filosofie van een inclusief, non-hiërarchisch, heterogeen en cultureel universum, met artiesten uit onder meer Korea, Corsica, Japan, Libanon, Canada, Polen, België en Groot-Brittannië", luidt het in een mededeling.

Elke theaterproductie die tussen 1 januari en 31 december van een jaar in productie gaat in een Brits theater komt in aanmerking voor een Olivier Award, op voorwaarde dat die op het moment van de nominatie al 30 keer is opgevoerd. Cherkaoui is 'associated artist' bij Sadler's Wells Theater in London.

Het is niet de eerste keer dat Cherkaoui een Olivier Award in de wacht sleept. Eerder viel hij in Londen al in de prijzen voor de voorstelling 'Babel'.