Exclusief voor abonnees

Belgian Music Fund wil muzikanten steunen met giften van publiek: “Al 200.000 euro verlies”

Dana Winner
Dana Winner
Door de coronacrisis heeft de muziekwereld het moeilijker dan ooit. Het Belgian Music Fund (BMF) wil daar iets aan doen door via giften van het publiek zuurstof te pompen in de dromen van muzikanten. "Heel wat gevestigde waarden schreven zich al in, maar als een beginner hulp vraagt, bekijken we dat ook”, klinkt het. Milow, Kris Wouters, K’s Choice en Christoff noemen zich alvast graag ambassadeur, en dat is maar goed ook. De verliezen zijn bij sommigen immens. 

Je hebt 11% van dit artikel gelezen
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Ronny Cuypers

  Muziek maken is een hobby. Dat doe je omdat je het graag doet ;Van je hobby je beroep maken is geweldig. Maar als (tijdelijk) dat niet kan moet je natuurlijk iets anders gaan doen.

 • Patrick Weyers

  Ik heb ook gespaard om nu deze crisis te kunnen overleven. Ze brengen mij ook zomaar geen geld.

 • Paul Verbeeck

  Als ik zo lees is het om meer de bekende (grotere verdieners) te steunen en de mindere goden zal men wel eens bekijken of ze deze willen helpen . Op momenten dat het geld binnenstroomt hoor je ze niet ofwel als ze weer een nieuwe villa , luxe auto gekocht hebben . Nu zouden we weer geld moeten geven , wij moeten ook gaan werken voor dat geld .

 • Toon Schouteden

  Moeten ze zich maar een zelfstandig statuut aanmeten en daarmee sociale lasten en personenbelasting betalen als iedere gewone burger, dan kunnen ze indien nodig ook een werkloosheidsvergoeding bekomen. Nu maken ze grote sier zonder veel bij te dragen aan de staat (en dat zijn wij allemaal)-.

 • Vercruyssen Willy

  Als ze veel verdienen hoort men ze niet nu vragen om bijstand dat ze een ander beroep kiezen