Dana Winner
Volledig scherm
PREMIUM
Dana Winner

Belgian Music Fund wil muzikanten steunen met giften van publiek: “Al 200.000 euro verlies”

ShowbizzDoor de coronacrisis heeft de muziekwereld het moeilijker dan ooit. Het Belgian Music Fund (BMF) wil daar iets aan doen door via giften van het publiek zuurstof te pompen in de dromen van muzikanten. "Heel wat gevestigde waarden schreven zich al in, maar als een beginner hulp vraagt, bekijken we dat ook”, klinkt het. Milow, Kris Wouters, K’s Choice en Christoff noemen zich alvast graag ambassadeur, en dat is maar goed ook. De verliezen zijn bij sommigen immens. 

5 reacties

 • ronny cuypers

  1 jaar geleden
  Muziek maken is een hobby. Dat doe je omdat je het graag doet ;Van je hobby je beroep maken is geweldig. Maar als (tijdelijk) dat niet kan moet je natuurlijk iets anders gaan doen.
 • Patrick Weyers

  1 jaar geleden
  Ik heb ook gespaard om nu deze crisis te kunnen overleven. Ze brengen mij ook zomaar geen geld.
 • Paul Verbeeck

  1 jaar geleden
  Als ik zo lees is het om meer de bekende (grotere verdieners) te steunen en de mindere goden zal men wel eens bekijken of ze deze willen helpen . Op momenten dat het geld binnenstroomt hoor je ze niet ofwel als ze weer een nieuwe villa , luxe auto gekocht hebben . Nu zouden we weer geld moeten geven , wij moeten ook gaan werken voor dat geld .
 • Toon Schouteden

  1 jaar geleden
  Moeten ze zich maar een zelfstandig statuut aanmeten en daarmee sociale lasten en personenbelasting betalen als iedere gewone burger, dan kunnen ze indien nodig ook een werkloosheidsvergoeding bekomen. Nu maken ze grote sier zonder veel bij te dragen aan de staat (en dat zijn wij allemaal)-.
 • Vercruyssen Willy

  1 jaar geleden
  Als ze veel verdienen hoort men ze niet nu vragen om bijstand dat ze een ander beroep kiezen
 1. INTERVIEW. Steven Spielberg over monsterproductie ‘West Side Story’: “We hebben zelfs het zweet van de dansers weggewerkt”
  PREMIUM
  Film
  1

  INTERVIEW. Steven Spielberg over monsterpro­duc­tie ‘West Side Story’: “We hebben zelfs het zweet van de dansers weggewerkt”

  Steven Spielberg (74) is terug van nooit echt weggeweest. Na klassiekers als ‘E.T.’ en ‘Jurassic Park’ waagt de regisseur zich met ‘West Side Story’ voor het eerst aan (de remake van) een musical. Met een meesterlijke timing. Want na het groene licht van de regering voor de Belgische bioscopen waait hij vandaag de zalen binnen. “Het was heel intimiderend om dit verhaal nieuw leven in te blazen”, klinkt het in een exclusief gesprek over het wel en wee van de enorme productie. “100 miljoen dollar budget, maar ik heb alsnog een extra draaidag uit mijn eigen zak betaald.”