Exclusief voor abonnees

Bekende Antwerpenaren over de lockdown light: “Ik werd met de dood bedreigd omdat ik m'n mening verkondigde”

BV's lockdown light
Fotomontage HLN BV's lockdown light
Maandag kreeg de provincie Antwerpen een hele reeks strenge maatregelen opgelegd om de opmars van het coronavirus in te dijken. Zo moeten onder andere een avondklok en een vervroegd sluitingsuur van de horeca ervoor zorgen dat het aantal besmettingen met covid-19 opnieuw daalt. Ook voor heel wat van onze BV’s hebben deze regels gevolgen. Wij vroegen aan enkele van hen hoe ze zich bij deze lockdown light voelen. “Ik heb doodsbedreigingen gekregen omdat ik mijn mening verkondigde.”

Je hebt 5% van dit artikel gelezen
13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Luc Ver Eecke

  Trekt op niets hun maatregelen , twee maten en gewichten . En het hangt mensen hun spuigaten uit met die B.V. s en hun bemoeienissen en spotjes voor corona. Om dan te zien dat ze trouwfeest over de grens doen om daar D.J. te spelen op broer politieker !!

 • Marga Printemps

  @Argus Vercouteren , jaarlijks sterven er wereldwijd tussen de 291.000 en 646.000 mensen door de griep. Als je iets opzoekt doe het dan goed.!

 • Argus Vercauteren

  @Marc Van den Daele: Er zijn minder doden aan het griepvirus ( 'slechts' 3000 doden wereldwijd) dan aan het coronavirus (679000 doden). Er is ook een groot verschil met het gewone griepvirus: het herstel. Wie besmet raakte met corona, kampt langer met ongemakken (pijn) en wie pech heeft loopt permanente schade aan (long, hart, nieren, hersenen) op. Er is al een tekort aan orgaandonoren, m.a.w. nog meer doden.

 • Marc Camp

  Het is niet de stad antwerpen dat een probleem is, maar eerder 2 districten en enkele gemeenten er rond om. Maar blijkbaar zeggen ze liever Antwerpen om weeral Antwerpen de schuld te geven. Al zijn we vragende partij om districten te sluiten. Ennja ik weet over war ik spreek, mijn 2 kinderen wonen in die zone!

 • Carmen De Gussem

  Wie zich zoals mijn gezin steeds aan al de regels hield,van bubbels, reizen en andere onozelheden geen sprake, is absoluut niet verantwoordelijk Chris.We worden wel altijd mee gestraft!