Bekend Vlaanderen rouwt om Walter Capiau: "Hij had veel levenswijsheid, ondanks wat er is gezegd"

Walter Capiau - Oostduinkerke
Joost De Bock Walter Capiau - Oostduinkerke
Bekend Vlaanderen rouwt om Walter Capiau. Hij overleed op 80-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker.

Margriet Hermans was een goede vriendin van Capiau. "Ik heb hem nog gesproken, ik had hem ook uitgenodigd, maar daar had hij geen zin meer in. Hij was gekraakt door wat hem overkomen is. Maar Walter was zoveel meer. Hij was een rasechte artiest. Hij was een professioneel entertainer, dat zat erin, dat was sterker dan hemzelf," zegt ze op Radio 2. "Ik kon niet naar zijn 80ste verjaardagsfeestje gaan. Ik vond dat zo jammer, tot ik de foto’s zag, want hij zag er toen al echt niet meer goed uit. Je zag dat zijn gezondheid fel achteruitgegaan was."

Johan Verstreken, voormalig presentator, reageert in een gesprek met VRT. "Hij kwam nu en dan eens bij me langs in Oostende met een groep gemeenschappelijke vrienden, zo'n 2 à 3 keer per jaar. Het was altijd lachen en grappen en grollen, maar hij gaf ook carrière-advies. Hij had veel levenswijsheid, ondanks wat er de laatste jaren is gezegd." 

Ook de burgemeester van Koksijde, Marc Vanden Bussche, reageert op de dood van Capiau. In Het Nieuwsblad vertelt hij: "Walter is hier rond de jaren 2000 toegekomen en maakte zich in korte tijd heel populair. Hij zette zich in voor liefdadigheidsverenigingen. Zo nam hij nog deel aan een wereldrecordpoging paëlla maken, en gaf hij er een fantastisch optreden."

Vlaamse radio- en tv-presentator Jan Van Rompaey schrok van het nieuws, zo zegt hij aan VRT. "Het was even schrikken, ik wist wel dat hij ernstig ziek "was, ik heb korte tijd geleden nog met hem gemaild," klinkt het. ""Ik zou het erg vinden als men hem als die schaduw bleef zien. Hij blijft een uniek figuur op radio en tv, die schaduw is er later bijgekomen." 

Martin De Jonghe, die van 1977 tot 1998 als programmamaker bij de toenmalige BRT werkte en samen met Capiau radio maakte, kijkt terug op een fijne periode met hem. "Walter Capiau kon heel grappig uit de hoek komen en was een geweldige imitator", zegt De Jonghe. "In 1976-1977 hebben we samengewerkt voor het radioprogramma 'Radio Captis' voor Radio 2 West-Vlaanderen, ik als producer, hij was de presentator. Een geestig programma op een lacherige basis, waarvoor we heel wat interviews hebben gedaan. Het bracht ons op plaatsen als 'café de negentien billekes' in de Kempen. Het was bijzonder plezierig samenwerken met Walter."

Radiostem Peter Van de Veire plaatste een eerbetoon op Twitter:

Xander De Rycke vindt het zonde dat de biografie Walter Capiau er nooit is gekomen:
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • De Waen Luc

    schijnheilig bende,, en de misbruikte kinderen dan, staan die ook in de biografie ??