BBC overweegt kantoor in Amsterdam of Brussel na Brexit

De BBC komt na de Brexit misschien naar ons land.
EPA De BBC komt na de Brexit misschien naar ons land.
Na de brexit wil de Britse publieke omroep BBC een kantoor openen in Amsterdam of Brussel. Dat bevestigt de baas van de omroep, Lord Tony Hall, in The Times. Het gerucht doet al een tijdje de ronde.

De vestiging van een kantoor moet garanderen dat de BBC zijn programma’s in de Europese Unie kan blijven uitzenden. De afspraken daarover vervallen waarschijnlijk door de brexit op 29 maart. Volgens Hall wordt de keus voor de vestigingsplaats van het zakelijke kantoor, dat hooguit vier of vijf werknemers zal tellen, pas na die datum gemaakt.

De BBC heeft op dit moment alleen een redactie in Brussel, voor Belgisch en EU-nieuws.




2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jacques Delalieux

    Eerst eens goed nadenken zou ik zeggen. Brussel zit overvol en alle files gaan die richting uit. Blijf daar weg en kies een veilige propere stad ergens in Vlaanderen.

  • patrick morel

    Amsterdam, Brussel is toch heet hart van de EU of vinden ze Brussel als stad niet zo aantrekkelijk.