Exclusief voor abonnees

Bart Peeters zit in een nieuwe liefdesfase: "Anneke en ik herbeleven de tijd van vóór de kinderen. Zalig!"

Bart Peeters met zijn partner Anneke
RV Bart Peeters met zijn partner Anneke
Dat hij de eeuwige jeugd heeft, spreekt Bart Peeters (58) tegen. Maar de zanger/presentator herbeleeft wel z’n jonge jaren, in ‘t bijzonder op amoureus vlak. "Mijn vrouw en ik hebben afgesproken dat we niet alleen de vader en moeder van onze kinderen zijn’, zegt Bart, ‘maar ook een kóppel."

Bart Peeters heeft een ontspannende vakantie achter de rug in Spanje, met zijn echtgenote Anneke en wat hij zelf ‘de aanhangsels’ noemt. "Een ­gezellige drukte was dat", zegt hij. En nu roept het werk alweer. ­Morgen presenteert hij vanop de zeedijk van Blankenberge ‘Radio 2 Zomerhit’. Maar voor het zover is, leggen we Bart tijdens een ­barbecue enkele dilemma’s voor.

Succes in het buitenland of je gezin?

Wat succes in het buitenland betreft is het simpel: been there. Tussen 1990 en 1994 waren The Radios wereldberoemd. ‘I’m Into Folk’ was ook een enorme hit in Frankrijk, ‘She Goes Nana’ schopte het tot wereldhit, tot in Azië toe. We speelden zelfs het voorprogramma van Bryan Adams in Boedapest.

Iets waar veel Belgische artiesten alleen maar van kunnen dromen.

Die medaille had wel een keerzijde. Je moest ineens voor de hele wereld beschikbaar zijn en dat was... raar. Even dachten we dat ook Amerika erbij kwam. We mochten in Orlando ­optreden bij de WK-match België - Nederland. ‘Ongelooflijk, dit is onze kans’, dachten we. Bleek dat de ­enige Amerikanen in het stadion de technici waren. (lacht) De rest van het publiek bestond uit Duitsers, Ieren, wat Belgen en veel dronken Nederlanders.

Treed je nu nog op in het ­buitenland?

Af en toe. Op grote festivals in ­Marokko, Frankrijk en Nederland, en met Nieuwjaar gaan we nu al enkele jaren in Gambia spelen. Ik wil per se af en toe een publiek uit zijn dak zien gaan dat mij bij voorbaat niet kent. Een paar keer per jaar volstaat. (lacht)

Je hebt 19% van dit artikel gelezen
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Eddy DESMET

  Doe zo verder ! Alle geluk toegewenst !

 • Freddy Vermassen

  goe weer !!!!

 • annie laureys

  die mens kan echt alles !!

 • Marc Geerts

  Vroeger zag ik hem graag op tv...maar nu doet hij veel te kinderachtig. En met veel bedoel ik heel veel.

 • Staf Van Reeth

  Heeft wel gevoel voor humor .