Bart Hesters niet naar Mr Gay World in Kaapstad wegens hartproblemen: “Ben er kapot van”

 Bart Hesters
Kristof Ghyselinck Bart Hesters
Bart Hesters zal ons land niet vertegenwoordigen op Mr Gay World vanaf zondag 28 april in het Zuid-Afrikaanse Kaapstad. De 33-jarige Mr Gay Belgium werd eerder deze week opgenomen in het ziekenhuis nadat hij onwel werd. Na onderzoek is gebleken dat hij kampt met hartproblemen. Mr Gay Belgium vaardigt nu eerste runner-up Nick Van Vooren (22) uit Eeklo af naar Kaapstad. Dat meldt de organisatie donderdagavond.

De artsen gaven Hesters een negatief reisadvies, wat het einde van zijn Mr Gay World avontuur betekent. “Ik kan het gevoel niet omschrijven. Het doet me enorm veel pijn om op deze manier mijn deelname aan Mr Gay World te beëindigen. Weken aan voorbereidingen om ook internationaal mijn boodschap van ‘A Heart For Caring’ te verspreiden stopt nu meteen, en dit omwille van mijn gezondheid. Ben er echt kapot van”, zegt Bart Hesters.

Nick Van Vooren zal het voorbereidende werk van Bart Hesters voortzetten en zal dit uitbreiden met zijn campagne rond adoptie en draagmoederschap voor LGBT-koppels, luidt het.

De finale van Mr Gay World is op zaterdag 4 mei. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.