Bart De Pauw weet pas op 7 december of hij verzegelde enveloppen mag inkijken

9 november vorig jaar: in een emotionele videoboodschap maakte Bart De Pauw bekend dat de VRT hem had ontslagen.
YouTube 9 november vorig jaar: in een emotionele videoboodschap maakte Bart De Pauw bekend dat de VRT hem had ontslagen.
De Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling beslist pas op 7 december of televisiemaker Bart De Pauw de verzegelde enveloppen mag inkijken met daarin de klachten over zijn gedrag die door de preventieadviseur van de VRT verzameld werden.

De kamer van inbeschuldigingstelling zou normaal gezien vrijdag, 23 november, een beslissing nemen, maar heeft meer tijd nodig. Het arrest zal daarom pas op 7 december worden uitgesproken. 

Bart De Pauw kwam op 9 november vorig jaar met een videoboodschap naar buiten waarin hij meldde dat de VRT de samenwerking had stopgezet. Er waren anonieme meldingen binnengekomen over ongepast gedrag van hem. Hij benadrukte dat het niet over fysieke aanrandingen ging, maar eerder om flirterige sms’jes.

Twee dagen later werd er een huiszoeking uitgevoerd in de gebouwen van de VRT. Er werden daarbij verzegelde omslagen in beslag genomen met daarin getuigenissen van vrouwen, die over het gedrag van De Pauw geklaagd hadden bij de preventieadviseur. De advocaat van de televisiemaker vroeg enkele weken geleden aan de onderzoeksrechter om die omslagen te mogen inkijken. De openbare omroep verzet zich daartegen omdat de inhoud onder het beroepsgeheim van de preventieadviseur valt. 
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Petra Vangenechten

  Ik vrees dat de media zich hier een grote zondebok mag voelen. Ze hebben Bart aan het kruis genageld. Eens de #metoo toestanden terug zakken komt de realiteit wel naar boven drijven. Hij heeft er recht op om te weten wie vindt dat hij te ver is gegaan en waarom.

 • Jan Van Lint

  Het kan niet zijn dat men één stuk van deze zaak in het openbaar uitsmeert en de rest niet.

 • henk koop

  Gaan die vrouwen dan ook eindelijk uit de anonimiteit treden?

 • Arifiene De Laet

  Als vrouw vind ik die hele metoo te ver gaan. Ik hoop dat Bart die enveloppen kan inzien. En de vrouwen hebben schrik dat ze geen werk meer krijgen als het uitkomt. Natuurlijk wil ik zo'n *even geen naam voor zo'n persoon* als werknemer. 't Is niet omdat jullie 'actrice' zijn dat jullie beter zijn dan de huismoeder aan wie jullie jullie 'programma' willen verkopen.

 • Prosperdine Klaas

  Dat dit vlug achter de rug is en dat zijn naam gezuiverd wordt.