Bart De Pauw kan 603.000 euro bijschrijven op rekening

Bart De Pauw. Archieffoto.
VRT Bart De Pauw. Archieffoto.
De impact van de #MeToo-affaire heeft dan toch niet de verwachte desastreuze financiële gevolgen voor tv-producent Bart De Pauw. Via een kapitaalvermindering van zijn vennootschap Deadliners heeft hij onlangs 603.000 euro op zijn bankrekening mogen bijschrijven, meldt 'Dag Allemaal'.

De Pauw geraakte eind 2017 in vieze papieren toen de VRT de samenwerking met zijn productiehuis Koeken Troef! stopzette na vermeend grensoverschrijdend gedrag. Hij gaf de fakkel bij het productiehuis door aan zijn echtgenote Inès De Vos, om een faillissement te vermijden. Koeken Troef! liet toen zelfs weten dat het vreesde personeel te moeten ontslaan.

Maar recent kon De Pauw dus toch nog 603.000 euro storten op zijn rekening. Dat geld dateert nog van een transactie die startte in 2013. Toen werd beslist dat Deadliners - de holding van De Pauw boven zijn productiehuis - 670.000 euro aan beschikbare reserves uitkeerde als dividend aan de enige vennoot, namelijk Bart De Pauw. Na aftrek van de roerende voorheffing van 10% werd het restbedrag (603.000 euro) in het eigen vermogen van Deadliners ingebracht.

Recent voerde Deadliners een kapitaalvermindering voor hetzelfde bedrag van 603.000 euro door, waardoor het bedrag integraal terugvloeide naar De Pauw. Ondanks die kapitaalvermindering bedraagt het eigen vermogen van Deadliners volgens het recentste jaarverslag nog 1,19 miljoen euro.

Lees het volledige verhaal in HLN+
88 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Nancy Verhoeven

  Kapitaalsvermindering van de vennootschap ruilen voor de eigen zak. Leuk.

 • Peggie Van Audenhove

  Goed voor hem! Deze man werd afgekraakt in de media nog voor er enig onderzoek laat staan uitspraak in deze zaak gebeurde. Zijn imago werd onherroepelijk beschadigd en hij zit sinds het lekken in de pers al zonder werk. Hiermee is toch iets van het leed verzacht, al keur ik niet goed wat hij mogelijk zou gedaan hebben tov sommige dames, als het al waar is. Onschuldig tot het tegendeel is bewezen!

 • Lucien Mertens

  Intussen weten we nog steeds niet wat er écht gebeurd is, we weten wél dat men, met vrt op kop, het recht voor zich nam om hem en z'n familie publiekelijk te besmeuren...Men mag enkel hopen dat die schimmige aantijgingen minstens evenwaardig erg zijn/waren om dit te verantwoorden.

 • Freddy Dreesens

  Aan iedereen die vakt over die "slechts" 10% R.V. : het gaat hier om winsten waarop reeds belasting betaald werd. Het is dus belasting OP de belasting. Wel serieus blijven.

 • Linda Maes

  50% van het staatsinkomen gaat naar de sociale zekerheid. Wie geen sociale zekerheid wil, en zeker geen belastingen wil betalen, geef ik de raad te emigreren.