Bart De Pauw is niet langer zaakvoerder van eigen productiehuis 'Koeken Troef'

© VRT
Bart De Pauw is niet langer zaakvoerder van productiehuis Koeken Troef. Dat blijkt uit een afschrift in het Belgische Staatsblad en wordt door het productiehuis bevestigd. De beslissing werd genomen tijdens een buitengewone algemene vergadering op 19 januari.

De Pauw richtte Koeken Troef! op in 2008, samen met Helen Perquy. Eind november 2012 verliet zij het productiehuis, waarna De Pauw en zijn vrouw Inès De Vos het bestuur overnamen. "Terwijl Bart het creatieve brein is, wordt het algemeen en dagelijks beleid gevoerd door Inès De Vos", zo staat (nog steeds) te lezen op de website van van Koeken Troef!

Nu Bart De Pauw niet langer zaakvoerder is, wordt De Vos alleen zaakvoerder, zo blijkt uit het afschrift in het Staatsblad. De beslissing werd genomen tijdens een buitengewone algemene vergadering op 19 januari en vandaag gepubliceerd in het Staatsblad. 

(Lees onder de afbeelding verder)

Ontslag van Bart De Pauw als zaakvoerder van Koeken Troef.
Belgisch Staatsblad Ontslag van Bart De Pauw als zaakvoerder van Koeken Troef.

De Pauw kwam in november vorig jaar in opspraak door beschuldigingen van seksueel overschrijdend gedragd. Verschillende vrouwen hadden bij de VRT klachten ingediend over De Pauw, waarna de VRT alle banden met De Pauw verbrak. Ook het lopende seizoen van de zondagavondquiz 'Twee tot de Zesde Macht', met De Pauw als presentator, werd afgevoerd.

Andere rol?

"Bart De Pauw heeft zelf de beslissing heeft genomen om zich terug te trekken uit de functie van zaakvoerder", zegt Hilde Timmermans van Koeken Troef in een reactie aan Knack Focus. "Hij heeft dit uitsluitend gedaan omwille van de sereniteit in gans dit dossier. Ook wij van Koeken Troef! streven dit na en we zullen ons dan ook beperken tot deze mededeling." Of De Pauw een andere rol binnen Koeken Troef zal spelen in de toekomst, is niet geweten

VRT reageert niet

Bij de openbare omroep reageert men niet op het nieuws dat De Pauw is opgestapt als zaakvoerder bij het productiehuis Koeken Troef. "Dit is een interne beslissing van het productiehuis, het is niet aan ons om er op te reageren", luidt het woensdagmiddag bij de persdienst van de openbare omroep.

'Twee tot de Zesde Macht' komt mogelijk wel weer op het scherm, met Jeroen Meus als presentator. De gesprekken tussen de VRT en Koeken Troef zijn naar verluidt in een vergevorderd stadium. De openbare omroep heeft de voorbije maanden altijd benadrukt dat het constructief wil samenwerken met het productiehuis als De Pauw niet langer betrokken zou zijn bij producties voor de VRT.

Koeken Troef maakte tot nu toe onder meer 'Twee tot de Zesde Macht', 'Quiz me Quick', 'De Kinderpuzzel', 'It's Showtime' en 'Biker Boys'.
61 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Riet Heirman

  afscheid als zaakvoerder is gewoon windowdressing, zijn vrouw neemt het over

 • Stefaan Leonaer

  Binnenkort gaan al die Dolle Mina's actie voeren omdat de mannen geen aandacht meer (durven) schenken aan de vrouwen.

 • serge vansteenkiste

  Ik zou ze allemaal eens willen zien die zich gevleid voelden toen ze een smsje kregen, kregen en hun profijt er uit hebben gehaald maar daar spreken ze niet over, trouwens anoniem is laf kom er mee naar buiten , geef het kind een naam.

 • Ronald Van der Cruyssen

  Ik vind dat het nog altijd niet bewezen is dat hij verkeerd heeft gedaan. Ik zou het erg vinden moest het alleen flirt gedrag zou zijn.

 • Johan Launders

  Al bij al een spijtige bedoening, voor hemzelf, zijn gezin en kijkend Vlaanderen, want zijn programma's waren heel goed. Een lesje voor de andere.