Bart Cannaerts eindelijk terug op het podium: “Voor ik het wist, was ik vijf jaar verder”

Bart Cannaerts
© VIER / Tim De Backer Bart Cannaerts
Na vijf jaar staat Bart Cannaerts terug op het podium. Tickets voor zijn zaalshow ‘We Moeten Nog Eens Afspreken’ vliegen de deur uit. Waarom het dan precies vijf jaar heeft geduurd voor hij er weer aan begon, weet hij zelf niet.

“Door een samenloop van omstandigheden, zeker?”, zegt hij in Gazet Van Antwerpen. “In vier jaar had ik drie shows gemaakt. Ik was het totaal nog niet beu, maar om dat gevoel voor te zijn, wou ik even stoppen.”

Een jaartje maar, dacht hij aanvankelijk. Maar dat draaide anders uit. “In dat jaar vroegen ze mij om De Pappenheimers te presenteren en stelde Tom Lenaerts voor om met hem een productiehuis op te richten. Tegen die supercoole voorstellen kon ik geen nee zeggen.”

Daarna werd hij ook nog eens vader, waardoor hij niet op theatertour kon vertrekken. “Voor ik het wist, was ik vijf jaar verder. Eenmaal ik opnieuw begon op te treden, voelde ik na vijf minuten op het podium weer hoe plezant dat is. Als mijn leven in die vijf jaar saai was geweest, zou ik dat podium misschien wel hebben gemist. Maar wat ik voor tv heb mogen doen, was ook keileuk. En ik heb een kind, wat eveneens heel boeiend is. Daardoor was missen niet aan de orde.”
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Paul Stausens

  @ronny cockuyt volledig akkoord. Binnenkort weer de slimste mens en hij zit er ook weeral bij. Wat zijn echte verdienste is weet ik niet, maar storen met zijn dwaas gelach, doet hij van begin tot einde, en twee minuten zwijgen is ook niet zijn sterkste kant. Het is steeds dezelfde bende die overal verschijnt; Arm Vlaanderen.

 • Patrick Verbelen

  Een paar keer op tv en dan denken ze dat populair en geestig zijn. Nog liever een uur naar Koen Geens gaan luisteren dan naar Cannaerts.

 • Gaston Batsleer

  hopelijk iets grappiger dan vorige show die ik op tv of theater zag en die toch maar middelmatig waren als je vergelijkt met toppers uit Nederland zoals Maassen, Teeuwen, Wertheim,...

 • Jan Clemans

  We kijken er naar uit, want de shows van Bart zijn top!

 • ronny cockuyt

  Het is zeker niet mijn favoriete komiek,maar eerlijk gezegd ik ken zijn shows niet,maar ik wordt altijd wel hoorndol als hij in een panel zit of jurylid inde slimste mens,die vind zijn eigen grappen super leuk en zijn bulderende gemaakte lach is ook overdreven,hij gaat boven alles met zijn gebulder,waarbij dan alles nog bijna van vooraf aan ingestudeerd is.