Exclusief voor abonnees

Barbara en Jenna Bush: de pittige tweeling vecht voor onafhankelijkheid

reuters
Nu donderdag 4 juli, de Amerikaanse nationale feestdag, viert Malia Obama haar 21 lentes. Net als andere presidentskinderen moest Malia voor het oog van de wereld opgroeien, en ieder ‘first child’ is daar anders mee omgegaan. Barbara en Jenna Bush (nu 37) kwamen als jonge studentes in het Witte Huis terecht. Hun hunker naar een doorsnee leven leverde relletjes op. Het weekblad Story blikt deze week terug op hun aparte verhaal.

De ‘first children’, de kinderen van de Amerikaanse president, vragen nergens om. Toch zet de ambitie van hun vader hen onvermijdelijk mee in de spotlights en worden ze ook na diens presidentschap een leven lang met argusogen gevolgd. Sommigen waren allang volwassen toen hun vader verkozen werd, maar veel anderen, zoals Malia en Sasha Obama en Chelsea Clinton, waren nog maar pubers. Ook Barbara en Jenna Bush. In hun geval maakte het verlangen om hun eigen pad te bewandelen hun passage in Washington niet makkelijker.

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratisReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.