Exclusief voor abonnees

Barbara Dex moet bewust eten én sporten
om op gewicht te blijven: “Ik wil nooit meer terug naar mijn oude, vollere lichaam”

Barbara Dex.
Dieter Bacquaert Barbara Dex.
Twee maanden geleden opende Barbara Dex (45) haar kledingwinkel Babs in Mol. Over en out voor haar zangcarrière? Integendeel: volgend jaar pakt ze uit met een nieuw album en ze is energieker dan ooit. “Ik beleef mijn tweede leven”, vertelt ze in Story.

In haar thuishaven Mol is Barbara Dex niet de zangeres of de BV, maar gewoon Babs. Lang moest ze dan ook niet nadenken over de naam van haar kledingwinkel. En niemand minder dan Tijs Vanneste, beter bekend van het muziekduo Van Echelpoel, mocht de naam Babs op haar arm tatoeëren. “In mijn tienertijd droomde ik er al van om een kledingwinkel te openen. Daarom heb ik Mode en Kleding gestudeerd”, vertelt Barbara. “Toen wist ik nog niet dat ik zou gaan zingen, maar na mijn deelname aan het Songfestival is mijn zangcarrière in een stroomversnelling geraakt en heb ik mijn kledingwinkeldroom aan de kant gezet. Acht jaar geleden begon het opnieuw te kriebelen, maar toen vond ik geen geschikt pand. Afgelopen zomer botste ik op dit huurpand en drie maanden later is mijn zaak opengegaan. Voor de inrichting heeft mijn man me heel erg geholpen, bijvoorbeeld met het maken van de winkelrekken. De winkeltoog en meubelen vonden we op de tweedehandsmarkt. Het is een mooi geheel van modern en vintage geworden. Ik ben heel trots op het resultaat!”

Je hebt 15% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • antonio locorotondo

  Ik heb ze in live gezien, wat een prachtige vrouw!!!

 • Chantal BODDAERT

  Barbara heeft nooit in de belangstelling gestaan.ik vind haar een power women En hard gewerkt voor wat ze heeft bereikt Prettige feestdagen Babs...

 • Diane Van den Broeck

  Knappe madam met een mooie stem. Jammer genoeg nog weinig tv programma s waarin deze mensen een kans krijgen om voor een groter publiek te zingen, bv zo als 10 om te zien.

 • Flor Peeters

  Dat doen veel zwaarlijvige mensen,