Barack en Michelle Obama gaan exclusieve podcasts maken voor Spotify

Barack Obama is al even president af, maar dat wil niet zeggen dat hij en Michelle nu genieten van zijn niet onaardig pensioen. Het koppel blijft druk bezig en heeft zopas een deal gesloten met mediagigant Spotify om exclusieve podcasts aan te leveren.

Vanmiddag kondigde Higher Ground, het productiebedrijf van de Obama’s, aan dat ze in zee gaan met Spotify. Het betreft een deal die ‘meerdere jaren’ zal duren en waarbij de voormalige president en first lady een aantal podcasts zullen ‘ontwikkelen, produceren en inspreken’. 

Waarover die podcasts zullen gaan en wanneer ze beschikbaar zullen zijn, is nog niet bekend, maar volgens Obama zal het resultaat ‘een geweldige opportuniteit vormen’. “De podcasts zullen een dialoog opstarten, mensen laten glimlachen en mensen doen nadenken. Hopelijk brengen ze ons allemaal wat dichter bij elkaar", klinkt het in een statement.

Spotify is ‘s werelds grootste streamingservice voor muziek, met maandelijks meer dan 217 miljoen actieve gebruikers. Podcasts zijn een grote opkomende business voor het bedrijf. De laatste drie jaar steeg het aantal Amerikanen die naar zo’n aflevering luisteren met maar liefst 35 procent. Het is overigens niet de eerste deal die de Obama’s gesloten hebben: eerder werd er ook al een contract getekend met Netflix voor enkele films, docu’s en series. 
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jean West

  Tijdens zijn presidentschap heeft hij de mensen niet dichter bij elkaar gebracht en nu zou dit wel kunnen. Met zijn Obamacare veel werkenden in de problemen gebracht want hun ziekteverzekering verdriedubbelde omdat hij vond dat ook de profiteurs er één gratis moesten hebben.

 • nicole degens

  Is hun geld nu al op?

 • Lucas Vissers

  En hoeveel gaat hun dat opbrengen !

 • marc van cauter

  Nooit genoeg dus , de huidige president geeft duizenden gezinnen werk en inkomenover gans de wereld , een klein verschil,