Axel Daeseleire reageert op overlijden dakloze Graeme: “Politiek heeft hem aan zijn lot overgelaten”

Screenshot VIER
Axel Daeseleire (50) heeft gereageerd op het overlijden van Graeme, de dakloze uit zijn programma ‘Project Axel’. “De politiek heeft hem aan zijn lot overgelaten”, klinkt het verontwaardigd in een interview met Gazet van Antwerpen

Graeme overleed afgelopen donderdag in het Stuivenbergziekenhuis waar hij al een tijdje was opgenomen. De dakloze man was steevast te vinden in de buurt van de Antwerpse Groenplaats. Axel Daeseleire, die Graeme leerde kennen dankzij het programma ‘Project Axel’, zegt kwaad te zijn op de stad Antwerpen. Hij was geen gemakkelijke man, maar het mag wel geweten zijn dat de politiek hem aan zijn lot heeft overgelaten. Ik ben razend op een maatschappij waarin dat allemaal zomaar kan”, klinkt het boos.

Volgens de woordvoerder van Fons Duchateau zijn de aantijgingen van Axel ongegrond en getuigen ze van een gebrek aan kennis van de feiten. Uit respect voor de overledene worden er geen details vrijgegeven. 
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Caroline Bex

  We zijn in de eerste plaats nog altijd verantwoordelijk voor onszelf! Wie deze man op tv heeft gezien, een vloekende Engelse rolstoelgebruiker met alcoholproblematiek, weet dat dit een vogel voor de kat was... Zelfs de politiek had hem niet kunnen helpen want hij wou niet geholpen worden

 • Ann Corstiens

  Axel, ik vind je een luchtverplaatser. Heb je programma toen gevolgd omdat het me interesseert wat er met mensen gebeurd die aan de rand van de maatschappij moeten leven. In het geval van Graham kwam heel duidelijk naar voor dat hij een sterke eigen wil had en dat hij vaak weigerachtige sond tov de hem aangeboden hulp. Wat zijn goed recht is. En dan kom je nu af met wat pathetische praat over hoe de politiek tekortschiet? Goedkoop hoor.

 • Tim Lemmens

  Axel zegt tenminste waar het op staat.

 • dirk derouck

  Ja zo een antwoord mag je verwachten van de politieke graaiers!!!

 • David De Geyter

  Waarom heb jij er dan niets aan gedaan BV'tje?