Axel Daeseleire deelt opnieuw geld uit in ‘Erfgenaam Gezocht’: “Ik noem mezelf een handige herverdeler”

ShowbitsIn het nieuwe seizoen van ‘Erfgenaam Gezocht’ pakt Axel Daeseleire opnieuw uit met enkele straffe cases over verloren gewaande erfgenamen. Mensen die zonder het te weten recht hebben op een aardige som geld. Het totale bedrag loopt op tot 500 miljoen euro, geld dat anders op rekening van de Belgische staat zou belanden. Daarvoor moet Axel wel gaan graven in het verleden van families. “En daarbij waag je je wel eens op glad ijs”, vertelt hij aan Desna in een nieuwe Showbits.

10 reacties

 • Xavier Pemmerl

  2 maanden geleden
  Je bent een topper 👍🙏
 • Gerrit Meysman

  2 maanden geleden
  Geld uitdelen? Voor de Belgische staatskas ja
 • Jozef Vermeiren

  2 maanden geleden
  Goed programma, en toffe presentator! Degene die dit programma niet goed vinden, moeten niet kijken! Maar moesten ze soms eens erfgenaam zijn,zonder het te weten, zouden ze anders praten!
 • Ann Verschueren

  2 maanden geleden
  Toffe pee Axel en ik kijk ernaar uit. Maar voor sommige mensen blijkbaar te moeilijk om de inhoud te begrijpen. Een erfenis is privé geld en niet van de staat of de belastingbetaler.
 • hervé lahousse

  2 maanden geleden
  gemakkelijk als het uw eigen geld niet is maar van de belastingbetaler is.
 1. MEDIAWATCHERS. “Chapeau van Gert Verhulst om zo naast Hugo te staan en te knuffelen”
  PODCAST

  MEDIAWAT­CHERS. “Chapeau van Gert Verhulst om zo naast Hugo te staan en te knuffelen”

  Zaterdagavond werden de allereerste Kastaars! uitgereikt, en ‘De Mediawatchers’ waren erbij. Desna Lespinoy en Mark Coenegracht volgden de show in het Pop-Up Theater van Studio 100 in Puurs op de voet, en geven hun ongezouten mening in onze mediapodcast. Ze waren getuige van het emotionele moment waarbij Hugo Sigal voor het eerst zonder zijn ‘Colleke’ zong, en getroost werd door Gert Verhulst - “het emotionele hoogtepunt dat de show nodig had” - en verklaren de opvallende aanwezigheid van Niels Destadsbader. Verder hebben ze ook hun bedenkingen bij het stemproces. “We gaan nooit weten hoe de kijkers echt gestemd hebben.”
 2. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
  TV

  “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

  Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”