Auwch! Deze huwelijksaanzoeken van beroemdheden waren meer dan pijnlijk

Deze huwelijksaanzoeken waren superpijnlijk
Getty Images Deze huwelijksaanzoeken waren superpijnlijk
Vorige week was Veerle Baetens te gast in ‘Van Gils en gasten’ om haar nieuwe film te promoten. Daar gaf ze met een lichte blos op de wangen toe dat ze eerst geweigerd had toen haar huidige man haar ten huwelijk vroeg. Niets om je over te schamen, want bij deze bekendheden liep het aanzoek ook niet van een leien dakje.

George & Amal Clooney

George Clooney en Amal Alamuddin trouwden in 2014.
kos George Clooney en Amal Alamuddin trouwden in 2014.

George Clooney had zijn aanzoek perfect gepland. Hij zou thuis op één knie gaan tijdens een romantisch etentje. Dat moest op het nummer ‘Why Shouldn’t I’ van zijn overleden tante Rosemary Clooney en dus wachtte hij geduldig tot het nummer voorbij kwam in de playlist. Maar net wanneer het nummer begon, stond Amal op om af te ruimen. Iets wat ze volgens Clooney normaal gezien nooit doet. Clooney moest haar terug uit de keuken roepen en begeleidde haar naar een doosje met de ring. Toen ze die opende bleef het akelig stil. “Het is een ring”, was het enige dat Amal uitbracht. Ook toen Clooney op één knie ging zitten, gebeurde er aanvankelijk niet veel. “Het duurde 25 minuten voor het helemaal rond was”, zei Clooney daar later over in de talkshow van Ellen Degeneres. “Uiteindelijk zei ik haar dat ze het toch moest gaan weten, want dat ik 52 ben en mijn heup weleens uit de kom kon schieten.” George Clooney en Amal Alamuddin trouwden in 2014 en kregen een tweeling - Ella en Alexander - in 2017.

Matthew McConaughey & Camila Alves

 Matthew McCounaughey (49) wilde zijn Camila trouwden in 2012.
Getty Images Matthew McCounaughey (49) wilde zijn Camila trouwden in 2012.

Ook Matthew McCounaughey (49) wilde zijn Camila (37) vragen in intieme kring. Hij wachtte tot kerstavond en verstopte de ring in een doosje dat in acht andere dozen verstopt zat. Terwijl de hele familie ongeduldig op haar vingers keek, bleef Camila de dozen uitpakken. Maar toen het Braziliaanse model uiteindelijk bij de ring aankwam, bleef het ijzingwekkend stil, vertelde McConaughey daar later over. De acteur zat ondertussen al een tijdje op één knie en vertelde zijn toekomstige dat hij daar zo lang op zou blijven zitten tot ze ‘ja’ zei. Dat gebeurde uiteindelijk en ze trouwden de zomer daarop, in 2012. De twee hebben twee zoontjes en een dochter.

Ben Stiller & Christine Taylor

Na 17 jaar huwelijk stopten Stiller en Taylor er in 2017 mee.
EPA Na 17 jaar huwelijk stopten Stiller en Taylor er in 2017 mee.

Ben Stiller staat bekend om zijn klunzige komische rollen en ook zijn huwelijksaanzoek verliep net zoals het in een van zijn film zou kunnen gebeuren. Stiller vloog van New York naar het huis van zijn vriendin Taylor in Los Angeles en legde een paadje van rozenblaadjes en kaarsen aan dwars door het huis naar de slaapkamer. Wanneer Taylor daar aankwam en het grote moment stond te gebeuren, besefte Stiller plots dat hij de ring was vergeten. In blinde paniek liep Stiller de kamer uit, waarna Taylor hem volgde en uiteindelijk ‘Ja’ zei. Na 17 jaar huwelijk stopten Stiller en Taylor er in 2017 mee. De twee hebben samen twee kinderen en hebben naar eigen zeggen nog steeds een uitstekende verstandhouding.

Chrissy Teigen & John Legend

Chrissy Teigen en John Legend
Ins Chrissy Teigen en John Legend

Zanger John Legend had een iets exotischere bestemming dan zijn eigen woonkamer in gedachte voor zijn aanzoek. Samen met Chrissy Teigen reisde hij af naar de Malediven, maar het liep al meteen mis. Om te beginnen kreeg het koppel slaande ruzie op weg naar de luchthaven. Alsof dat nog niet genoeg was stond de douane er ook op om de handbagage van Legend helemaal uit te pluizen. De zanger kon de ring - die hij daarin had verstopt - ternauwernood uit het zicht houden. Toen de twee uiteindelijk op het witte strand zaten te dineren en Legend zijn keel schraapte voor de vraag, kreeg Teigen opeens vreselijke buikkrampen. Weg sfeer. Geen grote speech dus, maar wel een gigantische diamant onder een hoop rucola. Iedereen dus toch tevreden. Het koppel trouwde in 2013 aan het Comomeer en heeft een dochtertje (3) en een zoon (1).

Megan Fox & Brian Austin Green

Megan Fox & Brian Austin Green
Ins Megan Fox & Brian Austin Green

Het opmerkelijkste huwelijksaanzoek hebben we voor het laatst bewaard. Want wat er op het strand op Hawaii tussen Megan Fox & Brian Austin Green gebeurde is de nachtmerrie van elke verloofde. Fox had op een eerder aanzoek Green de deur gewezen, maar toch liet de acteur zich niet ontmoedigen. Hij raapte al zijn moed bij elkaar en ging op één knie op het strand van het Four Seasons Hotel. Fox zei onmiddellijk ‘ja’ en begon als een gek op en neer te springen van enthousiasme. Daarbij liet ze echter haar ring in het zand vallen en vond die nooit meer terug. Geen probleem, vond Green, want de twee trouwden toch. Al gingen ze nadien terug uit elkaar (om dan terug samen te komen). Het koppel is nu nog steeds samen en heeft drie kinderen.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • an Vanautgaerden

    Dat vd ring geloof ik want het is niks voor niks dat ik een eigen ring liet vallen die te groot was ; voor onze voeten evenals klein geld en niet terugvond. De mannen met metaaldetectors lopen er elke dag met hun schepje ook, op zoektocht

  • Lilly Daems

    Dat van die ring , zand en nooit terug is volgens mij een leugen . Ik bedoel dan enkel dat ze die ring zogezegd niet weer hebben gevonden . OF , hij was plastieken speelgoedje !