Astrid terug naar België om te bevallen? “In de States kost een bevalling een fortuin”

Astrid en Bram Coppens
Instagram Astrid en Bram Coppens
Astrid Coppens is nu een dikke vier maand zwanger en haar eerste kindje is uitgerekend voor 4 juli. Het zou goed kunnen dat ze voor haar bevalling terug naar België reist. In de Verenigde Staten kost het namelijk een klein fortuin.

Ik weet ook nog niet waar ik ga bevallen”, zegt Astrid aan Het Nieuwsblad. “In de States kost een bevalling een fortuin. Zelfs als je, zoals wij, goed verzekerd bent, betaal je snel tot 15.000 dollar. En ze sturen je dezelfde dag naar huis. Maar de belangrijkste reden is dat we er in Amerika alleen voor staan. En je kind dat geboren wordt, dat is echt een moment waarop je je familie dichtbij wilt.”

Astrid Nuyens en Bram Coppens krijgen een dochter
RV Astrid Nuyens en Bram Coppens krijgen een dochter

De kans bestaat dus dat Astrid in haar eigen Antwerpen zal bevallen maar vliegen is niet aangeraden als je hoogzwanger bent. In Amerika zijn ze daar heel streng op . “In de VS mag je echt niets meer als je zwanger bent. Met kerst wou ik naar België komen. De dokter zei: ‘Traveling? No way, stay on the couch.’ Om zich juridisch in te dekken als er iets foutloopt, nemen ze geen enkel risico”, aldus Astrid. En dat zou dan ook meteen betekenen dat Astrid al vroeg naar België zal moeten vliegen. Begin maart komt ze weer naar Antwerpen om daar haar nieuwe kledingcollectie officieel voor te stellen. “Ik ben er graag. Om mijn echte vrienden te zien, en mijn familie. En voor het eten. Maar na twee, drie maanden moet ik toch altijd terug. Ik denk dat ik L.A. heel hard zou missen. Voor het weer, en onze lifestyle. Ik woon op vijf minuten fietsen van het strand. We kunnen de zeeleeuwtjes horen. Ik zie me daar al wandelen binnenkort, met mijn kinderwagen.”

Mijn poepke is wat dikker aan het worden en mijn borsten worden groter en malser

Astrid Coppens

Astrid begint na bijna vijf maanden zwangerschap ook fysieke veranderingen op te merken. “Mijn poepke is wat dikker aan het worden en mijn borsten worden groter en malser. Ik vind dat de max. En ik hoor Bram ook niet klagen”, lacht Astrid. Babyspullen kocht ze nog niet. “Maar ik krijg bijna elke dag een foto van ons mama, van iets dat ze gekocht heeft. Mijn ouders worden voor het eerst grootouders”, glundert Astrid. “Met zwanger te zijn vind ik familiebanden nog belangrijker.
46 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Strobbe Elena

  Ze is rijk en toch profiteren van de sociale zekerheid hier schandalig

 • van roy jozef

  nog een paar jaar geduld en er is een systeem zoals in Amerika. wie gaat na afschaffing erelonen éénpersoonskamer die erelonen betalen schat u? er is al sprake dat er een systeem moet komen van afschaffing hospitalisatieverzekering, naar een systeem dat iedereen verzekerd zal zijn tegen hoge ziekenhuiskosten.een Amerikaans systeem dus.

 • WILLEM GUILMET

  Weer eentje die alleen van onze voordelen profiteert en de kas hier leeg maakt !! En voor de rest grote zwier maken schaam u !!!!!!

 • Jo Hendrickx

  Je zou gek zijn om in the states te bevallen als je in La Douce Belgique kunt bevallen en van al zijn sociale voordelen kan genieten...Belgische nationaliteit,kindervergoeding,premie's enz...ik zou het ook wel weten als je het deksel van de honing pot open laat is het toch om er van te smullen

 • Marko Decandt

  Astridje, hebt gij een hospitalisatieverzekering in België? Want anders gaat ge u hier ook blauw betalen