Exclusief voor abonnees

Astrid Coppens geeft eerste interview na de bevalling: "Mijn lichaam was na 2,5 weken al hersteld"

Astrid liet haar dochtertje Billie-Ray gisteren voor het eerst een dag bij de papa, want er was werk aan de winkel. Binnenkort ligt haar nieuwe collectie in de winkel, en dus kon de fotoshoot niet langer wachten.
MOUS LAMRABAT Astrid liet haar dochtertje Billie-Ray gisteren voor het eerst een dag bij de papa, want er was werk aan de winkel. Binnenkort ligt haar nieuwe collectie in de winkel, en dus kon de fotoshoot niet langer wachten.
Amper een maand nadat ze beviel van dochtertje Billie-Ray, ging Astrid Coppens (36) gisteren alweer aan het werk. Voor haar nieuwe herfstcollectie bij ZEB poseerde ze voor de campagnefoto's. "Ik ben nog nooit zo gelukkig geweest."

Het babygeluk straalt van haar af, ook al moet Astrid Coppens amper een maand na haar bevalling alweer aan het werk. De nieuwe herfstcollectie die ze ontworpen heeft voor ZEB ligt binnenkort in de winkels, en dus kon de fotoshoot echt niet langer wachten. Professioneel kijkt Astrid in de lens, al is het bloedheet op het woestijnachtige natuurdomein De Keiheuvel in Balen. "Waar denk je aan, Astrid?", vraagt fotograaf Mous. "Aan mijn dochtertje", antwoordt ze zonder na te denken. Het is toch een beetje lastig om Billie-Ray voor het eerst een dag te moeten missen. "Al keek ik er enorm naar uit om deze shoot te doen. Ik ben weer supertrots op mijn nieuwe collectie. Ik heb deze keer gekozen voor veel kakigroen, een beetje de army style, lekker stoer. Ik heb wel de warmste dag uitgekozen voor de fotoshoot. Maar liever in dikke kleren staan puffen dan een zomercollectie showen als het ijskoud is."

Goede genen

Opvallend genoeg - en op Instagram was er ook al veel over te doen - is van een zwangerschapsbuikje al helemaal niets meer te merken. "Ik heb nochtans niets speciaals gedaan", lacht Astrid. "Alle jonge moeders weten dat je de eerste acht weken geen fitness mag doen, ik heb daar ook geen tijd voor. Ik geef borstvoeding en dat vraagt heel veel energie. Zeker nu het zo warm is, en het kleintje om de twee uur wil drinken. Slapeloze nachten horen er dus ook bij. Ik heb geen nanny, geen personal trainer. De enige fitness die ik doe, is de Maxi-Cosi opheffen. (lacht) Maar ik geef toe, ik heb chance. Ik had altijd gehoord dat het negen maanden duurt voor je lichaam van een zwangerschap hersteld is, maar bij mij was dat al na tweeëneenhalve week. Ik denk dat ik mijn mama en papa mag danken voor de goede genen."
28 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Joyce Verhoeven

  Lydia Appelmans.... hoe fout! Ik kwam 7,8kg bij tijdens mijn zwangerschap en verliet het ziekenhuis met nog eens +3kg!! Vocht... dus zulke onwetenschappelijke en onwetende opmerkingen zijn respectloos... Astrid heeft geluk, kei goed voor haar toch?! Meer moet dat niet zijn... anderen zijn niet slechter of beter. Kei goed voor haar dat zij 1 van die kersverse mama’s is die zo snel herstellen! Los van de kilo’s: ze straalt... dat is al wat telt.

 • Patrick Van den Broeck

  ik ben bij alle 2 mijn zwangerschappen meer dan 20kilo bijgekomen. maar bij alle 2 heb ik de materniteit verlaten in een gewone jeansbroek en zonder extra kilo's. ik ben nu 47 jaar en weeg maar 4 kilo meer dan toen ik trouwde (22jaar). dus ja het kan, maar je moet wat geluk hebben met hoe je lichaam opgebouwd is.

 • Peeters Freddy

  Ze denkt dat ze alleen een model heeft na de bevalling, de meeste vrouwen worden mooier als ze een baby baren en dat kan van miss Astrid niet gezegd worden.

 • Ines HUBERT

  Laten we alle vrouwen die normaal doen even 'shamen' : het is geen WEDSTRIJD ! De volgende stap is de kinderen gaan vergelijken (de mijne is geniaal... en de uwe? Kan die al praten op 1 maand?) Shame on you !! Bravo Nele Vandamme, u heeft volkomen gelijk.

 • Silke De Meester

  Weer een artikel waarbij we extra druk leggen op jonge mama's om er zo snel mogelijk weer 'picture perfect' uit te zien. Voor de dames die snel terug zichzelf in hun oude jeans konden hijsen: leuk voor jullie! Maar komt het pas na enkele maanden, een jaar of zelfs helemaal niet: genoeg jeansbroeken in de wereld die je wel zullen passen! Jammer om te lezen dat zoveel vrouwen elkaar de loef willen afsteken of elkaar gemene reacties geven.