Exclusief voor abonnees

Artiesten verweren zich tegen besparingen op cultuur: "Wij zijn geen bedelaars. Wij brengen net geld op"

De culturele sector laat de besparingen niet over zijn kant gaan: meer dan 2.000 man kwam gisteren samen in de Brusselse Beursschouwburg om te debatteren over de plannen van de regering.
Joel Hoylaerts / Photo News De culturele sector laat de besparingen niet over zijn kant gaan: meer dan 2.000 man kwam gisteren samen in de Brusselse Beursschouwburg om te debatteren over de plannen van de regering.
Dat ze een clubje klagers en zagers zijn, zo krijgt de cultuursector te horen nu er een opstand wordt voorbereid tegen de opgelegde besparingen van de regering-Jambon, en dat iedereen moet besparen. Maar cultuur moét geld krijgen, vinden de spelers. "De bakker krijgt ook subsidies, hoor."

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 2 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 2 weken gratis3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Albert Jacobs

  Zij brengen geen geld op integendeel zij kosten geld, hoeveel tv produkties worden niet gesubsidieerd met overheidsgeld. Dat ze hun inkomgelden verhogen voor de teaterprodukties voor wie hun schouwspel wil zien, of indien ze niet genoeg verdienen veranderen van job, anderen moeten dat ook doen indien ze geen werk vinden

 • Gino Denil

  Op elk verkocht boek, CD, toegangsticket betaal je BTW en soms nog taksen ook. Zelfs een retrospectieve van Breughel brengt nog geld op voor de overheid. Eeuwen na zijn dood. Dat is zo voor alle kunstwerken. Succesvolle artiesten zoals Tom Lanoye en euromiljonair Brusselmans blijven bovendien in België wonen en hier belastingen betalen. Wat van onze sportvedetten meestal niet gezegd kan worden. Wat zou verder de accijns op drank opbrengen op een muziekfestival.

 • Flor Peeters

  Van mij mogen ze cultuur brengen maar ik wil er geen belastingsgeld aan uitgeven en er wordt al genoeg commedie gespeeld in België.