De culturele sector laat de besparingen niet over zijn kant gaan: meer dan 2.000 man kwam gisteren samen in de Brusselse Beursschouwburg om te debatteren over de plannen van de regering.
Volledig scherm
PREMIUM
De culturele sector laat de besparingen niet over zijn kant gaan: meer dan 2.000 man kwam gisteren samen in de Brusselse Beursschouwburg om te debatteren over de plannen van de regering. © Joel Hoylaerts / Photo News

Artiesten verweren zich tegen besparingen op cultuur: "Wij zijn geen bedelaars. Wij brengen net geld op"

ShowbizzDat ze een clubje klagers en zagers zijn, zo krijgt de cultuursector te horen nu er een opstand wordt voorbereid tegen de opgelegde besparingen van de regering-Jambon, en dat iedereen moet besparen. Maar cultuur moét geld krijgen, vinden de spelers. "De bakker krijgt ook subsidies, hoor."

3 reacties

 • Albert Jacobs

  1 jaar geleden
  Zij brengen geen geld op integendeel zij kosten geld, hoeveel tv produkties worden niet gesubsidieerd met overheidsgeld. Dat ze hun inkomgelden verhogen voor de teaterprodukties voor wie hun schouwspel wil zien, of indien ze niet genoeg verdienen veranderen van job, anderen moeten dat ook doen indien ze geen werk vinden
 • Gino Denil

  1 jaar geleden
  Op elk verkocht boek, CD, toegangsticket betaal je BTW en soms nog taksen ook. Zelfs een retrospectieve van Breughel brengt nog geld op voor de overheid. Eeuwen na zijn dood. Dat is zo voor alle kunstwerken. Succesvolle artiesten zoals Tom Lanoye en euromiljonair Brusselmans blijven bovendien in België wonen en hier belastingen betalen. Wat van onze sportvedetten meestal niet gezegd kan worden. Wat zou verder de accijns op drank opbrengen op een muziekfestival.
 • F Peeters

  1 jaar geleden
  Van mij mogen ze cultuur brengen maar ik wil er geen belastingsgeld aan uitgeven en er wordt al genoeg commedie gespeeld in België.
 1. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 2. Maandag start telenovelle ‘Lisa’: “Ik heb hiervoor mijn sociaal leven een jaar op pauze gezet”
  Play
  TV

  Maandag start telenovel­le ‘Lisa’, bekijk hier al de begingene­riek: “Ik heb hiervoor mijn sociaal leven een jaar op pauze gezet”

  Maandag start op VTM de langverwachte nieuwe telenovelle ‘Lisa’, een spannend en romantisch verhaal over de creatieve, verlegen Lisa die het wil maken in de marketingwereld, maar gedwarsboomd wordt door haar zus. “Ik hoop dat de serie een even groot succes wordt als ‘Sara’’, zegt hoofdrolspeelster Tinne Oltmans (28). “We brengen in elk geval héél veel warmte en liefde.”
 3. Delicate verhaallijn sluipt ‘Thuis’ binnen: Bob getroffen door kanker
  Play
  showbizz

  Delicate verhaal­lijn sluipt ‘Thuis’ binnen: Bob getroffen door kanker

  Extreme emoties deze week in ‘Thuis’. Twee dagen geleden verbaasde Christine (Daphne Paelinck) de kijker nog met het heuglijke nieuws dat ze zwanger is. Vrijdag was het de beurt aan haar ex-echtgenoot Bob (Christophe Haddad) om te verrassen. Die is de wanhoop nabij, nu hij ontdekt heeft dat hij lymfeklierkanker heeft. De kijker mag zich de komende maanden verwachten aan pakkende televisie, want zijn ingrijpende behandeling zal in beeld komen.
 1. Rapper Soulja Boy aangeklaagd voor seksueel misbruik, geweld en gijzeling
  Celebrities

  Rapper Soulja Boy aange­klaagd voor seksueel misbruik, geweld en gijzeling

  Een voormalig assistent van Soulja Boy, onder andere bekend van de hit ‘Crank That’, heeft een aanklacht tegen de rapper ingediend. Dat melden Amerikaanse media. De vrouw beschuldigt hem onder meer van seksueel misbruik. Ook zou de 30-jarige Amerikaan haar gegijzeld hebben. Tot slot weigerde hij haar loon te betalen en gedroeg hij zich gewelddadig. Het is niet de eerste keer dat de rapper in aanraking komt met het gerecht.
 1. Wat als de vonk uit de relatie is? Dina Tersago geeft tips Missie Callcenter

  Wat als de vonk uit de relatie is? Dina Tersago geeft tips

 2. Arnold Schwarzenegger krijgt vaccin: "Volg mij als je wil overleven"
  Play

  Arnold Schwarzen­eg­ger krijgt vaccin: "Volg mij als je wil overleven"