Art Sullivan, Belgische zanger en familielid van koningin Mathilde, overleden

Art Sullivan
Twitter Art Sullivan
De Belgische zanger Art Sullivan is voorbije nacht op 69-jarige leeftijd overleden. Dat maakte de hoofdredacteur van Le Soir Magazine vandaag bekend. De Franstalige Brusselaar, geboren als Marc Liénart van Lidth de Jeude en via moederskant familie van koningin Mathilde, kende vooral in de jaren 1970 succes in Frankrijk, Canada, Duitsland en Portugal. Hij verkocht meer dan tien miljoen platen.

Zijn bekendste nummers zijn ‘Ensemble’, ‘Adieu sois heureuse’ of ‘Donne Donne moi’. Sullivan was met zijn muziek succesvoller in het buitenland dan in eigen land. Aan het eind van de jaren 1970 trok hij naar de VS waar hij televisieprogramma's produceerde. De opkomst van de CD blies zijn oeuvre nieuw leven in, waarna hij ook opnieuw ging optreden.

Art Sullivan overleed aan pancreaskanker.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.