Arnout Hauben scoort ook in Nederland met ‘Rond de Noordzee’: “Accuut verliefd op Arnout”

De Belgische documentairemaker Arnout Hauben trekt in gezelschap van cameraman Phlippe Niclaes en geluidsman Ruben Callens langs de kusten van de Noordzee, met 575.000 vierkante kilometer het grootste natuurgebied van Europa.
VPRO De Belgische documentairemaker Arnout Hauben trekt in gezelschap van cameraman Phlippe Niclaes en geluidsman Ruben Callens langs de kusten van de Noordzee, met 575.000 vierkante kilometer het grootste natuurgebied van Europa.
De Nederlandse tv-recensenten zijn gek op Arnout Hauben en zijn programma ‘Rond De Noordzee’, dat dinsdag voor het eerst op NPO 2 werd uitgezonden. De belangrijkste tv-recensente van Nederland Angela De Jong van het AD zei acuut verliefd te worden op het programma en op de charmante Arnout. 

“Arnout heeft iets waardoor je hem moeiteloos en zonder voorbehoud je hele levensverhaal of diepste zielenroerselen vertelt”, schrijft De Jong in haar lovende recensie. Verder beschrijft ze ook haar liefde voor de Noordzee én voor de ‘Charmante Vlaming’ Arnout. “Zonnige middagen aan de kust, uitwaaien bij een najaarsstorm of net op tijd schuilen bij een paviljoen voor een wolkbreuk – die film aan herinneringen kleurt in je hoofd moeiteloos de belevenissen van de charmante Vlaming Arnout Hauben en zijn team nog verder in. Maar met enkel herkenbaarheid doe je hem, geluidsman Ruben en cameraman Philippe ernstig tekort. Want het is ook - en misschien juist vooral - de eenvoudige en daardoor aanstekelijke manier waarop zij de serie maken: rugzak om, schoenen aan en gáán (...) Als ik niet al verliefd was op het strand, de zee en de duinen dan werd ik dat acuut door ‘Rond de Noordzee’. Net als op Arnout. ”

Arnout heeft iets waardoor je hem moeiteloos en zonder voorbehoud je hele levensverhaal of diepste zielenroerselen vertelt

Angele de Jong

En ook De Volkskrant haalt de loftrompet boven. Haro Kraak schrijft: “Hoe groot de rol van toeval werkelijk is bij het maken van ‘Rond de Noordzee’ weet je nooit zeker. Maar de indruk die gewekt wordt, is dat het ongekunsteld is. Het programma is daarmee een ode aan het onvoorspelbare, aan je ogen openhouden en met iedereen een praatje maken, aan serendipiteit dus, het onverwacht stuiten op iets moois.”

Succes

‘Rond de Noordzee’ scoorde met 581.000 kijkers meer dan behoorlijk op NPO 2. Het programma was het vijftiende meest bekeken die avond. Ook onze recensente Evelien Delgouffe was lyrisch over de reeks. “Zo grijs de Noordzee, zo kleurrijk dit portret ervan”, schreef ze over de eerste aflevering.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • ISABEL FRANCOIS

    Het was inderdaad een zeer mooi gemaakt en leerrijk programma.Zeker voor herhaling vatbaar,topteam!

  • daniel van de vondel

    Inderdaad zeer mooie reeks, van een poëtische schoonheid! Bedankt Arnout en team.

  • DANNY WITTEVRONGEL

    Prachtige reeks ! Adembenemend mooi !