Exclusief voor abonnees

Arno werd afgelopen jaar 70: “Ik voel me nog steeds 20. Alleen de seks duurt wat langer”

arno 70
screenshot arno 70
Afgelopen jaar werd Arno 70, aan de vooravond van zijn twee verjaardagsconcerten in het Kursaal van Oostende sprak hij met ons. Arno is naar eigen zeggen nog steeds dezelfde als toen hij 20 of 40 was. "Alleen de seks is anders", lacht 'le plus beau’. "Het duurt allemaal wat langer, 'vint'. Maar daar hoor ik 'de madams' niet over klagen." Als kok van opleiding fileert Vlaanderens beroemdste rocker zichzelf in schijfjes van tien jaar. Het geheel is in gedachten te overgieten met een sappig West-Vlaams accent. Smakelijk!

"Ik ben geboren in een taxi, op weg naar de kraamkliniek. Blijkbaar kon ik niet langer wachten om aan het grote avontuur te beginnen. Toen ik 15 jaar was, vond ik op straat een portefeuille en bracht hem braaf naar de politie. Een dag later ging thuis de bel: de eigenaar van de portefeuille wou me 20 frank komen geven. Mijn pa herkende hem: het was de taxichauffeur. Hij heeft dan maar 50 frank gegeven." (lacht)

"Mijn moeder had beslist dat het Arno zou worden. 'Sorry, meneer, staat niet op de lijst van toegestane voornamen', kreeg mijn vader op de burgerlijke stand te horen. 'Arnaud zou eventueel wel kunnen. Is dat ook goed?' Mijn pa vond het oké, mijn ma was furieus. Ze zwoer dat ze nooit één document zou invullen met die voornaam erop. Ze verwittigde ook mijn leraars: 'Durf hem niet Arnaud te noemen!' Ja, vint, ik ben opgegroeid tussen sterke vrouwen. Niet alleen mijn moeder, maar ook mijn tantes en grootmoeders. Eén van mijn oma's heeft op het einde van de oorlog een groepje SS'ers verjaagd. Ze kwamen mijn grootvader zoeken, die zat in het verzet. Maar mijn grootmoeder heeft die nazi's afgeblaft. Als er iets van moed en durf in mijn bloed stroomt, komt het van haar."

In 1953, met zijn nonkel en tante. Er zat toen al duidelijk heel wat pit in de kleine Arno.
Ramsay In 1953, met zijn nonkel en tante. Er zat toen al duidelijk heel wat pit in de kleine Arno.

Je hebt 14% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • dretie munkies

  Proficiat Arno. Jij bent een van de weinige artiesten die op die leeftijd nog zoveel respect verdienen.

 • Guy De Troyer

  Samen met Marcel Vanthilt DE twee onverwoestbare pilaren van onze samenleving !!

 • Rrwin De Jaeger

  Respect voor onze grootste artiest ever!!

 • DIRK VAN DESSEL

  Ik ben een maand ouder Arno, ik ga altijd eerst een uur op de chauffage zitten om te vermijden dat "seks anders is" geworden. Doen !

 • Mark Van Damme

  Een gelukkige ketje!!