Ariana Grande evenaart als eerste The Beatles in Amerikaanse hitparade

Ariana Grande
AFP Ariana Grande
De Amerikaanse zangeres Ariana Grande (25) is er als eerste sinds The Beatles in geslaagd de eerste drie plaatsen van de Amerikaanse hitparade te bezetten, zo blijkt uit de dinsdag bekendgemaakte hitnoteringen.

De singles “7 Rings” heeft zich naar de absolute top gewerkt, gevolgd door “Break Up With Your Girlfriend, I’m Bored” en “Thank U, Next”. Beide singles komen uit het album “Thank U, Next”, dat één week na verschijnen al op nummer één stond.

Het is voor het eerst sinds The Beatles in 1964 dat iemand het volledige podium beheerst. De Fab Four slaagden er dat jaar vijf verschillende weken in. Op 4 april 1964 bezette de groep uit Liverpool zelfs alle vijf eerste plaatsen van de singlehitparade.

Niemand anders, behalve Grammywinnares Grande en The Beatles, heeft sinds het bijhouden van de noteringen in 1955 het volledige podium gedomineerd. 
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jurgen Van Den Bergh

    Dit is een vergelijking die zelfs niet eens mag gemaakt worden in je verbeelding. Ariana Grande heeft haar succes 'te danken' aan de aanslag in Manchester, The Beatles aan hun muziek.

  • Freddie Heremans

    Het enorme verschil is wel dat de Beatles de beste muziek aller tijden maakten ( 315 uitgebrachte eigen songs in 7 jaar) en wat juffrouw en huidige vollega's uitbrengen pure rommel en lawaai is dat eigenlijk niet als 'muziek' mag bestempeld worden.

  • thomas david

    Ariana Grande die op gelijke hoogte worden geplaatst als The Beatles... George en John draaien zich om in hun graf