Antwerps Theater aan de Stroom slaakt financiële noodkreet

Steven De Lelie.
Medialaan Steven De Lelie.
Het Theater aan de Stroom (TAS) op Antwerpen Linkeroever dreigt de deuren te moeten sluiten indien er niet snel bijkomende financiële middelen worden gevonden. Het theatergezelschap roepts in een mededeling dan ook de hulp in van zowel publiek als bedrijven om via crowdfunding het hoofd boven water te kunnen houden.

het Theater aan de Stroom zit financieel in slechte papieren. De problemen zouden niet veroorzaakt zijn door een lage publieksopkomst maar wel door infrastructurele gebreken die maar niet opgelost raken.

Kostprijs vertienvoudigd

Het Theater aan de Stroom is een samenvoeging van het voormalige Raamtheater met de fluistercompagnie. Vier jaar geleden kreeg het gezelschap enkele oude fabriekshallen ter beschikking op Linkeroever, maar die bleken niet te voldoen aan de verwachtingen. "De voormalige huisbaas had ons een pand beloofd met alle nutsvoorzieningen zoals water, gas en elektriciteit. Toen we binnenkwamen was er echter niets van dat alles", zegt TAS-directeur Steven De Lelie. "Om dit allemaal in orde te krijgen, zijn er tal van extra maatregelen genomen die ervoor zorgden dat de kostprijs ongeveer vertienvoudigd was en dat is de rugzak die we nog steeds met ons meesleuren."

Publiek blijft groeien

Vorig jaar kon het theatergezelschap voor onder meer die werkzaamheden nog rekenen op een eenmalige extra investeringstoelage van de stad Antwerpen van 400.000 euro, maar de problemen blijken dus nog lang niet achter de rug. "Het is een beetje contradictorisch, want het publiek blijft aangroeien en de schoolvoorstellingen lopen massaal binnen", stelt De Lelie.

Theater aan de Stroom zoekt nu bedrijven die partner willen worden of willen investeren of sponsoren, maar hoopt ook op giften van het publiek.

http://www.theateraandestroom.be/
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels