Anthony Hopkins is niet bang voor de dood

Acteur Anthony Hopkins zegt zelf niet bang te zijn om te sterven.
EPA Acteur Anthony Hopkins zegt zelf niet bang te zijn om te sterven.
De 80-jarige acteur Anthony Hopkins begrijpt niet waarom mensen bang zijn om te sterven. Hij vindt het zelfs frustrerend dat het onderwerp vermeden wordt, terwijl het ons toch allemaal zal overkomen. 

In een interview met Radio Times vertelt Anthony Hopkins dat hij niet begrijpt waarom zoveel mensen bang zijn voor de dood. Zelf is hij helemaal niet bang om te sterven: "Nee, zeker niet. Ik heb dan ook geen keuze. Wat is het nut om bang te zijn, als het toch gewoon gebeurt."

Het probleem begint volgens Hopkins met de uitdrukkingen die we uitvinden om over de dood te praten: "Hij is heengegaan. Wat bedoel je daarmee? Hij is dood! Er is echt geen mooie manier om dat te verwoorden. Als je dood bent, ben je enkel nog een hoop vlees en begin je erg snel te rotten."

De acteur geniet dan ook van het leven: "Eenmaal je de 70 voorbij bent, weet je gewoon dat je niet veel tijd meer hebt. Dan ga je dus gewoon volop van het leven genieten!" 
14 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • marcus bastiaensens

  Vindt geen job in een film meer... dus dan maar wat filosoferen om in de belangstelling te staan. Profiteer van de tijd die je nog rest.

 • Dirk Wirix

  Iemand die het heel juist verwoord.

 • Edgard Moens

  Zolang je leeft ben je niet dood, en als je dood bent weet je het niet. Alleen hopen dat de manier waarop nog wat meevalt.

 • Armand Wuyts

  Van het leven genieten is voor iedereen verschillend!

 • Gerard Braeckmans

  Er zijn mensen die gans hun leven bang zijn om te sterven.