Annemie Struyf: "Seksistische opmerkingen zijn de reden waarom ik niet meer in 'De slimste mens' zit"

"De ongelijkheid tussen mannen en vrouwen is een basisonrecht", zegt televisiemaakster en journaliste Annemie Struyf in een interview met De Zondag. Ze haalt onder meer haar passage in de populaire VIER-quiz 'De slimste mens' aan.

© VRT

"Ik ben vele jaren jurylid geweest in 'De slimste mens'. Heel eerlijk: dát seksisme is meteen ook de reden waarom ik niet meer in de jury wil zitten", zegt Struyf. "Ik zeg dat met de glimlach, want ik heb dat al die tijd graag gedaan, maar nu heb ik er geen zin meer in om bijna een uur lang seksistische opmerkingen over mij heen te krijgen. Ik was daar, net zoals vele andere vrouwen, vaak de schietschijf van dat soort grappen. Misschien zou het wel helpen als andere vrouwen ook zouden zeggen: ‘Sorry, ik wil geen schietschijf meer zijn’."

Struyf vervolgt: "Ik kreeg voortdurend opmerkingen over mijn leeftijd of mijn stem. Plots, tijdens een opname, besefte ik: ik lach hier gewoon mee omdat ik anders de seut ben, en niet omdat ik dit leuk vind. Die dag ben ik ermee gestopt."
121 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Jeanke Devisser

  Je moet een onderscheid kunnen maken tussen een seksistische grap en een seksistische opmerking. Met het ene moet je kunnen lachen, het andere is voor eigen interpretatie vatbaar... Los daarvan; ik vind dat je met alles moet kunnen lachen.. Ajàààa Annemie

 • luc rombauts

  je denkt bij struyf toch niet meteen aan seksisme

 • Geert Van de Moortele

  Annemie bewijst dat ze de titel van slimste mens verdient.

 • Marcq Adriaens

  Je bent nooit verplicht om er naar te kijken, wat moeten we dan zeggen van VRT (of SPA-zender) Daar bestaat geen enkel TV-spel zonder een vraag of opmerking over SPA.

 • Margot De Wolf

  Seksistisch??? u wist toch op voorhand dat er in het programma waar u zoveel aan meegewerkt hebt met alles en nog wat gelachen werd ,dan vind ik uw beklag nadien dik erover.