Annemie Struyf is opnieuw verliefd: “Verliefd zijn op je 57ste, is nog veel intenser dan op je 17de”

Sigfrid Eggers
Presentatrice Annemie Struyf (57) heeft opnieuw een lief. In 2016 gingen zij en haar partner uit elkaar na een relatie van 32 jaar, maar nu is ze opnieuw dolgelukkig met een nieuwe man. “Met twee is gewoon leuker dan alleen”, zegt ze in De Morgen.

“Verliefd zijn op je 57ste, dat is nog veel intenser dan op je 17de”, vertelt de presentatrice. “Iedereen wordt verliefd op 17, en is het niet de goeie, dan komt er wel een volgende. Als je op je 57ste de liefde ontmoet, probeer je die veel meer te koesteren. Ik heb dus het gevoel dat ik aan het begin van een nieuw leven sta. Ik ben gezond en energiek en wil nog zoveel. We moeten nog ontdekken hoe we onze liefde vorm gaan geven. De toekomst ligt dus nog helemaal open.”

Wie de gelukkige precies is, geeft Annemie Struyf niet weg maar het gaat wel om een leeftijdsgenoot. “Dat is fijn, want je hebt dezelfde referenties, je bent in hetzelfde tijdsgewricht opgegroeid, met dezelfde muziek. Die herkenbaarheid vind ik bijzonder aangenaam. We zitten in dezelfde levensfase. Als hij 15 jaar ouder was, zat ik met een oude man. Dat zou een heel andere dynamiek geven. Als hij 15 jaar jonger was, zou ik me als vrouw snel heel oud beginnen voelen. Dus nee, dezelfde leeftijd vind ik best comfortabel.”

De nieuwe relatie is onverhoopt, vertelt het tv-gezicht. Ze had niet gedacht dat het liefdesgeluk nog haar pad zou kruisen. “Ik had niet durven hopen om na mijn scheiding opnieuw de liefde te vinden. Ik wilde heel realistisch zijn, omdat ik rond mij veel vrouwen van mijn leeftijd zie die gescheiden zijn en alleen blijven. En veel mannen van mijn leeftijd die een relatie beginnen met een jongere vrouw. Is het realistisch om op je 57ste te hopen dat je nog de liefde met hoofdletter ontmoet? Ik durfde dat niet. Neen, neen. Want als je dat hoopt, dan komt het niet en word je heel ongelukkig. Ik wilde vooral op een positieve manier alleen kunnen zijn en heb ontdekt dat ik dat kan, dat geeft mij een geruststelling. Maar nu moet ik toch zeggen: met twee is gewoon leuker dan alleen!”
24 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Pia Goessens

  Inderdaad, alleen is maar alleen, hoop ooit eens de ware tegen te komen Veel geluk Annemie!

 • Jeannine Huwaert

  Veel geluk Annemie jij verdiend je nieuwe geluk ik bewonder u jij bent een heel toffe vrouw , ga er voor!!!

 • MYRTHE PASS

  Heel je leven alleen zonder partner leven, is geen ramp. Ik koos bewust hiervoor!

 • Rudy Van Eycken

  Ik heb voor u een respect ten volle uit. Ikzelf heb mijn echtgenote moeten afgeven na een smerige ziekte. Ik voel me zelf afgeschreven op die leeftijd, maar als ik dit lees, is er misschien nog hoop op een liefdevolle en wederzijds respectvolle relatie? Groetjes R

 • guy claeys

  Ik mis haar stem ... Amaai