Exclusief voor abonnees

Annelies, de vriendin van acteur Eric Kerremans, kickte af van haar drankverslaving: “Als Eric mijn glas wilde afpakken, gooide ik het in z’n gezicht”

Eric Kerremans en vriendin Annelies Frans
Kristof Ghijselinck Eric Kerremans en vriendin Annelies Frans
“Het voelt alsof je rem kapot is. Je blijft maar drinken. Alcoholverslaving is een ziekte waar je nooit van geneest.” Annelies Frans (42) pakte haar probleem aan en kickte in twee maanden af in Zuid-Afrika. Dankzij de therapie, haar wilskracht én de steun van haar vriend Eric Kerremans (61), vooral bekend als ‘Familie’-slechterik Xavier Latour.

In de tweede reeks van ‘Bargoens’, vanaf 19 februari op Eén, gaat Eric Goens onder meer op bezoek in een ontwenningskliniek in Zuid-Afrika. Een Vlaamse dame is er in rehab: Annelies Frans, de vriendin van acteur Eric Kerremans.

Vogel voor de kat

Inmiddels zijn we negen maanden verder. Dag Allemaal praat met Annelies en Eric in een café in Sint-Katelijne-Waver. Eric bestelt een Duvel. Da’s geen probleem meer nu Annelies verlost is van de drankduivel.

“Je hebt dat ginder supergoed gedaan, schat”, zegt Eric trots terwijl hij haar een kus geeft. “Mijn grote kracht is Eric geweest”, voegt Annelies toe. “Hij is altijd in mij blijven geloven, ook toen veel mensen dachten dat ik een vogel voor de kat was. Als Eric de hoop had opgegeven, was het ook voor mij einde verhaal geweest.”

Maar in Zuid-Afrika stond je er uiteindelijk wel alleen voor, want Eric mocht niet mee.

Annelies: Klopt. Ik had daar weinig contact met de buitenwereld. Maar ik werd wel 24 uur per dag begeleid. Voor Eric, die alleen thuis achterbleef, was het niet gemakkelijk.

Eric: Het viel me zwaar om m’n vriendin twee maanden te moeten missen. Maar ik wist dat het voor haar nog veel zwaarder was. En gelukkig mochten we wel af en toe bellen. Al na een paar weken voelde ik dat ze op een andere manier over haar probleem sprak, dat ze er niet meer van wilde wegvluchten maar het echt wilde aanpakken.

Annelies: Die gesprekken met Eric vond ik zó fijn. Het deed me deugd te horen dat hij zoveel vertrouwen in mij had.

Intussen ben je zeven maanden terug. Hoe gaat het nu met je?

Je hebt 20% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

 • Onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Luc Desmet

  Gustaaf, misschien heeft Bart echt een andere ervaring. Kan toch. In elk geval; véél respect voor jullie beiden!!

 • Olivier Van Migem

  @bart genezen zal je nooit doen. In het bedwang houden wel. Ik merk dat je niet veel van verslaving kent. Het is niet de drank of drugs het probleem, maar de manier waarop verslaafden reageren op emoties, gevoelens e.a. Het vluchtgedrag, uitstel gedrag en nog vele anderen. Misschien eens een meeting doen met herstellende verslaafden doen

 • Marc Sierens

  Eens zien na enkele maanden,nu zal het nog de kostprijs zijn van de reis en het verblijf die inwerkt,maar kom succes in uw poging om de drankduivel af te weren

 • Johan Buyl

  Binnen de 6 maanden heeft die een terugval, als je denkt dat je er na een paar maanden al volledig vanaf bent heb je het goed mis.

 • Bart Robbrecht

  Gustaaf, dat is uw mening en ook uw goed recht om dit te vinden. Voor mij is dit helemaal anders, ik voel het niet meer als een bedreiging, wat niet wil zeggen dat ik er ooit nog terug mee begin. Het gaat hem hier echter niet om gelijk of ongelijk hebben.