Annelien Coorevits: “Ik vroeg een van de ‘Temptation’-meisjes of ze bekend wou worden. Het antwoord was volmondig ‘ja’”

VIJF
Dat dit seizoen van ‘Temptation Island’ niet het spannendste ooit is, staat buiten kijf. Een paar weken geleden kwam presentatrice Annelien Coorevits even in opspraak omdat ze dat zelf ook toegaf. Hoewel ze benadrukte dat er wél nog drama aankomt, vond ze ook dat de kandidaten niet echt hun best doen om hun relatie te testen. Ze kreeg daarvoor wat tegenstand van de kandidaten, maar in HUMO blijft ze bij haar standpunt.

“Ik sta daar nog steeds volledig achter, en ik laat het nu aan de kijker om te oordelen of de kandidaten het spel oprecht spelen of niet. Ik heb aan één van die kandidaten gevraagd: ‘Ben je naar hier gekomen om bekend te worden?’ Het antwoord was volmondig ‘ja’”, vertelt ze in HUMO. “De meisjes hebben de voorbije jaren echt gemerkt dat ze aan hun deelname gratis plastische chirurgie kunnen overhouden. Een borstvergroting, een opgevulde kont... Ze spelen het spel heel berekend met die voordelen in het achterhoofd: ‘Als ik straks dit zeg, kom ik zo in beeld.’ De eerlijkheid en menselijkheid zijn zo ver zoek.”

Na vier seizoenen als presentatrice beseft ze ook dat er een generatiekloof is. “Er bestaat zoiets als een Instagram-generatie. Wij, de dertigers, vallen daar volgens mij net buiten. Maar er is een hele groep jongeren die zo gefocust zijn op sociale media, en daarom zodanig bezig zijn met zichzelf, dat ze niet meer in staat zijn tot een goed gesprek. Wat moet er van die generatie komen? Het gaat niet om alle twintigers natuurlijk, maar toch opvallend veel. Ik heb ook moeite met hoe jonge meisjes zich doelbewust profileren als bimbo. Ik heb niets tegen plastische chirurgie, maar doe dat toch op latere leeftijd. Na een zwangerschap, of als je écht complexen hebt. Toch niet als je 16 bent en in de fleur van je leven? Waar is de naturel?”

Sommige ‘Temptation’-deelnemers denken dat ze de ‘ware’ gevonden hebben, maar zelf gelooft ze daar niet zo in. “Ik geloof niet in het concept van de soulmate. Ik denk dat elke mens met heel veel verschillende mensen gelukkig zou kunnen zijn. En dat het vooral van timing en toeval afhangt bij wie je uiteindelijk terechtkomt. Ik zie Olivier enorm graag, hè. Maar als Disney-fan vond ik het jammer dat met ouder worden ook het besef kwam dat de prins op het witte paard niet bestaat (lacht). Eigenlijk zou er een sequel moeten komen op al die sprookjes. Wat gebeurt er tien jaar nadat Sneeuwwitje en de prins samen te paard zijn weggereden?”

Lees het hele interview met Annelien Coorevits deze week in HUMO. 
17 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Sabrina Knaepen

  Ja bekend worden doen ze zowiezo door aan Het programma mee te doen . Maar is niet eerlijk dat ze dan alles gratis krijgen aan geboden . Ik ben wel een mama en zou graag buik en borst correctie willen door ja wel 50 kilo te vermageren maar ik moet alles zelf betalen dus hard werken om te sparen voor dergelijke operatie en die popjes die een mooi model hebben krijgen een extraatje en gratis vind ik wel jammer

 • Diana De Wit

  Is ze soms bang dat ze bekender worden dan zijzelf! Kan ze niks beter bedenken? Naar zo’n wansmakelijk programma kijk ik niet! Triestig waarmee zij haar geld verdient!

 • Veerle Hertens

  Wat een revelatie... 1 keer ben ik er in geslaagd een aflevering uit te zitten, walgelijk programma. Als je er niet achter staat, stap er dan uit.

 • Marc Camp

  Zij willen een glorimoment, jij doet het om koppels in hun ongeluk te laten lopen, ze tegen elkaar uit te spelen, te liegen, bedriegen en halve waarheden, insinuaties enz.... dan heb ik liever dat je gewoon in een vergeetpunt van de media beland, jouw plaats!

 • Pieter Verhulst

  Tja, en als enige jaarlijkse wapenfeit van mevr Deschacht - Coorevits is er de presentatie van Temptation. Allee betaalde vakantie en 15 minuten per dag wat onnozel doen tegen 4 vrouwen.