Annelien Coorevits heeft geen goede herinneringen aan Miss Universe: “Wat ze toen in de krant schreven, heeft me zwaar geraakt”

BelgaImage/SBS
Het gaat Annelien Coorevits (32) voor de wind: ze is iedere vrijdag op de beeldbuis te zien als presentatrice van ‘Temptation Island’, is al meer dan tien jaar gelukkig samen met haar man Olivier en heeft twee schatten van kinderen. “Ik voel me goed in mijn vel”, vertelde ze afgelopen weekend in De Morgen. Al was dat niet altijd zo: aan haar Miss Universe-verkiezing heeft ze allerminst goede herinneringen overgehouden.

In 2007 nam Annelien, die toen Miss België was, deel aan de Miss Universe-verkiezing in Mexico City. En dat was een stuk minder leuk dan het klinkt: “Toen we met alle deelneemsters een maand lang op hotel zaten voor de verkiezing van Miss ­Universe, zaten we met zo’n honderd meisjes samen op één grote etage die we niet mochten verlaten. Er was één meetingruimte waar we eens konden babbelen, maar voor de rest moesten we de hele tijd op ons kamer doorbrengen. En wat doe je als je je ­verveelt? Je begint te eten. Enfin, ik toch. Dus ik verdikte. Tot ik op een dag te horen kreeg dat er in de krant een megagroepsfoto verschenen was met daaronder een stuk: ‘Onze miss laat het een beetje hangen’. De journalist van dat artikel zou ik eens willen vragen: besef jij wel hoe schadelijk zulke woorden zijn?”

“Ik ben een sterke persoonlijkheid, maar dat heeft mij toen heel zwaar geraakt. Mocht ik een meisje boordevol complexen geweest zijn, een meisje dat slecht in haar vel zat, was dit een doodslag geweest. Je zit in een hotel met allemaal meisjes die op hun negentiende de perfectie zelf zijn. In Venezuela en Colombia bestaan er scholen om meisjes vanaf acht jaar oud te drillen om Miss ­Universe te worden. Op hun negentiende zijn ze al helemaal omgebouwd. Zij aten ook helemaal niet. Ze vonden het abnormaal dat ik wel ontbijt nam. Ik voelde mij daar helemaal niet thuis. Ik voelde mij bij wijze van spreken een boerin tussen hen. Als je een maand in zo’n omgeving zit, begin je heel hard te twijfelen aan jezelf. Mijn zus zegt nog altijd dat ik complexen ben gaan krijgen door die reis en dat is wel een beetje zo. Gelukkig zit ik nu veel beter in mijn vel dan toen.”

Lees het hele interview met Annelien Coorevits in De Morgen.

Annelien Coorevits tijdens Miss Universe 2007.
BELGAIMAGE Annelien Coorevits tijdens Miss Universe 2007.8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • MarliesSchoefs

  eddy jij moet haar geen knappe vinden 98%doet dat wel

 • Annie Van den Eynden

  Annelien je was helemaal niet dik tijdens Miss Universe. De neuscorrectie en de borstvergroting hadden helemaal niet gemoeten. Je was mooi zoals je was.

 • Eddy Borremans

  Nooit een knappe gevonden

 • Juliette Francois

  Miss-verkiezingen zullen altijd vleeskeuringen blijven. Van zodra men meedoet, volgt de kritiek. Zelf vind ik trouwens dat Annelien er nu pakken beter uitziet. Men kan ze natuurlijk moeilijk dik noemen maar op die bikinifoto ziet men enigzins wel dat er van een uitgesproken taille en strakke core geen sprake is. Dat hoeft ook niet maar het kan opvallen tussen een bende afgetrainde of zoals zij het stelt, uitgehongerde en omgebouwde missen...

 • Frank De Witte

  Inderdaad, als je in de schijnwerpers wil staan, dan moet je tegen kritiek kunnen ook. Het kan niet altijd "happy life" zijn, de weg naar de top is keihard en alleen de besten blijven over. Als je al begint over complexen, mentale problemen en dergelijke, dan kan je er beter mee stoppen denk ik.