Anke Buckinx heeft ‘aparte’ regeling thuis: “Mijn man en ik hebben elk ons kind”

Kristof Ghyselinck
Drie maanden na de geboorte van zoontje Max overheerst nog steeds het geluksgevoel bij Anke Buckinx (39). In Dag Allemaal vertelt ze openhartig over het moederschap én over de ‘aparte’ gezinsregeling die ze heeft getroffen met haar verloofde.

Anke heeft intussen twee kinderen, en dat verschil laat zich toch merken. “Ik heb een makkelijke baby, maar ik vind het toch moeilijk om tegelijk ook nog een vierjarige te entertainen. Dus hebben Tom en ik op dit moment elk ons eigen kind: ik bekommer mij vooral om Max, terwijl Tom zich met Lou bezighoudt. Soms is Max aan het wenen terwijl ik mij boven aan het klaarmaken ben, en dan roept Tom onder aan de trap: ‘Zeg, uw kind is aan het wenen, kom dat eens oplossen!”, lacht ze. 

“Gelukkig doet Lou daar nooit lastig over, zij is totaal niet jaloers. En ze is al een kleuter, we kunnen haar al goed uitleggen waarom zij soms even wat minder aandacht krijgt. Lou is echt wel een heel goeie zus. Als Max weent, geeft ze hem zijn tutje of vertelt ze een verhaaltje. Lou is echt blij met hem, al wilde ze eerst absoluut een zus. Al haar vriendinnetjes hebben een zus, zie je.”

Kristof Ghyselinck
Anke Buckinx en haar man.
RV Anke Buckinx en haar man.16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • David Donkers

  Als jullie naar de radio luisteren, zouden jullie weten dat Anke dit niet zo heeft verwoord. Dit is wat ze er zelf van hebben gemaakt om wat meer boekskes te verkopen. Het is wel logisch dat je als borstvoeding-gevende mama meer bezig bent met de baby dan de papa. En laten we hopen dat ondertussen de papa zich dan wat meer ontfermt over het andere al wat meer zelfstandige kind.

 • Jack Dereder

  Weer een paar die geen grap herkennen...

 • Diane Van Riet

  Natuurlijk is dit een grap... Als je Anke kent...

 • Simonne De Pauw

  Nu zijn ze nog meegaand maar kinderen zijn klever en hebben snel een situatie door... dat beloofd... 2 ouders onder 1 dak maar toch gescheiden....

 • Caroline Bex

  Belachelijke reacties hieronder. Ze zegt gewoon dat zij meer bezig is met de kleine baby en haar man het oudere kind entertaint. Wij deden dit ook zo en naarmate de kinderen ouder werden vloeide het weer ineen... Ze zijn er niet door getekend!