Andy Peelman, Sven Nys
Volledig scherm
PREMIUM
Andy Peelman, Sven Nys © Dieter Bacquaert

Andy Peelman gaat op kamp met Sven Nys en jong wielertalent: “De meesten zijn verrast wanneer ze zien dat Sven er effectief elke dag is én meefietst”

ShowbizzHet mooiste is voorbij, de adrenaline zou nooit terugkomen. Dat kreeg Sven Nys (45) te horen toen hij in 2016 zijn profcarrière beëindigde. Het tegendeel is waar, zo blijkt. Sven tilt de nieuwe generatie naar een hoger niveau; deze zomer stoomt hij zes- tot veertienjarigen klaar voor het echte werk in een reeks wielerkampen. “Mensen schrikken daar soms van, maar ik ben hier echt elke dag”, vertelt Sven aan zijn oude kameraard Andy Peelman.

2 reacties

 • willy De Winter

  1 jaar geleden
  Hoop vandaag Sven te zien in mijn woonplaats Rillaar, de Ronde van het Hageland passeert hier 12 x op de tieltseweg, zo kunnen wij Thibaut aanmoedigen; Tot straks misschien Sven.
 • Eduard Dierckx

  1 jaar geleden
  Sven is zoals een goede wijn, hij verbetert nog met de jaren. Hij is de geknipte man voor de jeugdopleiding want hij heeft een hoog aaibaarheidsgehalte.
 1. Kürt Rogiers koos dan toch niet zelf voor tijdelijke exit bij ‘Familie’: “Door scenaristen bepaald”
  Play
  Showbits
  3

  Kürt Rogiers koos dan toch niet zelf voor tijdelijke exit bij ‘Familie’: “Door scenaris­ten bepaald”

  Primeur voor Kürt Rogiers: voor het eerst staat hij een productie van Studio 100. Hij speelt mee de nieuwe theatershow van ‘Nachtwacht’: ‘Het donkere spiegelbeeld’. “Maar pas twee dagen voor de première hebben ze me verteld dat ik ook een stukje moest zingen en dansen”, vertelt hij. Een fantasy-personage spelen stond al langer op z’n bucketlist, maar deze productie is niet de reden waarom hij een tijdje verdwijnt uit ‘Familie’. “Dat is echt een keuze van de scenaristen. Op het gepaste moment keert Lars terug”, zegt hij in een nieuwe Showbits.