André Vermeulen en Peter Van de Veire.
Volledig scherm
PREMIUM
André Vermeulen en Peter Van de Veire. © Dieter Bacquaert/PN

André Vermeulen en Peter Van de Veire zagen Hooverphonic in finale Songfestival belanden: “Maar volgend jaar toch liever een lied dat blijft hangen”

ShowbizzVoor het eerst sinds 1956 is er geen Eurovisiesongfestival. “Vreselijk voor al die artiesten die hierin hebben geïnvesteerd”, zegt André Vermeulen (64) in Dag Allemaal. Gelukkig krijgt Hoover­phonic volgend jaar een herkansing. “Maar laat dat melancholische achterwege”, vindt Peter Van de Veire (48) in het weekblad. 

4 reacties

 • marijke deruyck

  2 jaar geleden
  Tja, voor die 2 was het natuurlijk veel te klasse- en stijlvol, liever laag-bij-de-grondse rommel.
 • Joan Lute

  2 jaar geleden
  Een nummer zoals Looking for stars zou de ESC klapper sinds jaren zijn en wereldwijd een oorworm zijn. Uptempo, vrolijk, heldere klanken en hemelse gezangen.
 • Jozef Van Schuerbeeck

  2 jaar geleden
  Dit is mooi liedje, maar daar trekken ze zich bij Eurosong niks van aan. Het is een opgeklopt, commercieel gedoe waar ik al jaren niet meer naar kijk.
 • Marc VB

  2 jaar geleden
  de mensen zijn het al beu gehoord alvorens het moment daar is
 1. RECENSIE. ‘Anne Boleyn’: “Een royaal gemiste kans”
  TV

  RECENSIE. ‘Anne Boleyn’: “Een royaal gemiste kans”

  Over Anne Boleyn werd al veel gezegd en geschreven, maar zelden trok de tweede van zes echtgenotes van Hendrik VIII zo veel de aandacht als met de nieuwste reeks over haar leven. ‘Anne Boleyn’, een driedelige miniserie met Jodie Turner-Smith in de titelrol op Streamz, beeldt Anne Boleyn namelijk voor het eerst af als een niet-witte vrouw. Of die nieuwe interpretatie ook tot een verfrissende kijkervaring leidt? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Prinses Delphine reageert voor het eerst nadat ze 'Dancing with the Stars' verlaat: "Sad, very sad”
  Play

  Prinses Delphine reageert voor het eerst nadat ze 'Dancing with the Stars' verlaat: "Sad, very sad”

  De derde liveshow van het derde seizoen van ‘Dancing with the Stars’ leverde enkele geslaagde (en minder geslaagde) choreografieën op van onze BV’s. Prinses Delphine en TikTok-ster Jonatan Medart verging het minder goed: zij bungelden onderaan. Dat bleek voor de prinses - nadat ook het publiek gestemd had - een kloof die niet meer te dichten viel. Delphine van Saksen-Coburg moest dan ook de wedstrijd verlaten.
 3. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.
 4. De lockdown van zangeres Luka Cruysberghs (19): “Mijn mama heeft TikTok ontdekt en dat is de moeite”
  PREMIUM

  De lockdown van zangeres Luka Cruys­berghs (19): “Mijn mama heeft TikTok ontdekt en dat is de moeite”

  Luka Cruysberghs (19) beleeft de lockdown thuis met haar ouders. De Wijgmaalse zangeres zou op dit moment naar Rotterdam vertrekken om met Hooverphonic België te vertegenwoordigen op het Eurosongfestival. Maar door de coronacrisis zijn bijna alle concerten afgelast. “Dit voelt heel raar. Ik begrijp het volledig, maar leuk is anders”. Luka kocht dan maar haar eigen materiaal om thuis liedjes op te nemen. Het overzicht van hoe bekend Vlaams-Brabant de lockdown beleeft, vind je hier.