André Rieu.
Volledig scherm
André Rieu. © EPA

André Rieu overweegt zijn Stradivarius te verkopen om zijn orkest te redden: “Dit is mijn levenswerk”

ShowbizzGeen concerten op het door hem zo geliefde Vrijthof in Maastricht en een orkest dat noodgedwongen thuiszit. De coronamaatregelen zijn een nachtmerrie, zo stelt Rieu in het Nederlandse radioprogramma ‘Blaaskracht’. De maestro maakt zich zorgen over het voorbestaan van zijn ‘levenswerk’ en is zelfs bereid zijn Stradivarius te verkopen om te voorkomen dat hij zijn musici de laan uit moet sturen.

40 reacties

 • Jozef Van Schuerbeeck

  2 weken geleden
  Hij zal nog niet van honger omkomen zeker. Ik hoop in elk geval dat zijn orkest blijft bestaan. Het is gewoon super.
 • Marc Van der Vloedt

  2 weken geleden
  Sommigen menen te weten dat zijn privé fortuin afzonderlijk MOET gezien worden van zijn "bedrijf". Ik ben van mening dat een georkestreerde boekhouding met opgezette vennootschappen en (royalty)holdings (in het buitenland) met de bedoeling om zo weinig mogelijk te moeten bijdragen aan volk en staat, ook geen aanspraak MOGEN maken op toegestopte subsidies ! Wat natuurlijk niets afneemt van zijn ster dom en zijn fantastische concerten.
 • Dirk Seye

  2 weken geleden
  André, dit gebaar is echt ontroerend. Na corona leggen al je fans centen bij om 'm terug te kopen. Jij verdient deze ultieme viool te blijven bespelen. Supermusicus en heerlijke mens ben jij al altijd geweest!
 • Ben Wilmsen

  2 weken geleden
  Het zou jammer zijn dat een stradivarius niet meer in handen zou zijn van een muzikant , en nog iets . Hij weet dat instrument perfect te bespelen Felix
 • Marnik Van Moorleghem

  2 weken geleden
  Aboe,wat een afgunst,dit zijn allemaal beroepsmuzikanten die conservatorium hebben gedaan en dagelijks uren repeteren. Deze verdienen hun loon,want dit is keihard werken om een goede show te geven.Andre Rieu neemt geen muzikanten aan die niet professioneel zijn.Tof dat deze zijn Stradivarius wil opofferen,want deze zijn zeldzaam.
 1. Maandag start telenovelle ‘Lisa’: “Ik heb hiervoor mijn sociaal leven een jaar op pauze gezet”
  Play
  TV

  Maandag start telenovel­le ‘Lisa’, bekijk hier al de begingene­riek: “Ik heb hiervoor mijn sociaal leven een jaar op pauze gezet”

  Maandag start op VTM de langverwachte nieuwe telenovelle ‘Lisa’, een spannend en romantisch verhaal over de creatieve, verlegen Lisa die het wil maken in de marketingwereld, maar gedwarsboomd wordt door haar zus. “Ik hoop dat de serie een even groot succes wordt als ‘Sara’’, zegt hoofdrolspeelster Tinne Oltmans (28). “We brengen in elk geval héél veel warmte en liefde.”
 1. Wat als de vonk uit de relatie is? Dina Tersago geeft tips Missie Callcenter

  Wat als de vonk uit de relatie is? Dina Tersago geeft tips

 2. Arnold Schwarzenegger krijgt vaccin: "Volg mij als je wil overleven"
  Play

  Arnold Schwarzen­eg­ger krijgt vaccin: "Volg mij als je wil overleven"