André Hazes vergezelt zijn nieuwe vriendin Bridget naar de rechtbank: nu eist ook zij 7.500 euro van weekblad Privé

Bridget Maasland arriveert met André Hazes bij de rechtbank.
ANP Bridget Maasland arriveert met André Hazes bij de rechtbank.
Het kersverse koppel Bridget Maasland (45) en André Hazes (25) trok donderdagochtend arm in arm naar de rechtbank. De presentatrice heeft namelijk een kortgeding aangespannen tegen het Nederlandse weekblad Privé voor het verspreiden van foute informatie. De rechter doet een uitspraak over de zaak op 20 december. 

Presentatrice Bridget Maasland eist een rechtzetting en een schadevergoeding van 7.500 euro van Privé. De nieuwe vriendin van André Hazes stapte naar de rechter nadat het blad recent schreef dat André en zij, die sinds vorige maand een koppel vormen, al in 2014 het bed hadden gedeeld op de bruiloft van tv-figuur Patty Brard. Toen was de zanger net samen met Monique Westenberg, de moeder van zijn zoontje en inmiddels zijn ex. 

Wel een heftige zoen

Die info klopt volgens de presentatrice niet. Al geeft ze wel toe dat er gezoend is die avond. “Er is een kus geweest, misschien zelfs een heftige zoen. We hebben een leuke avond gehad. Maar ik zweer op mijn zoon dat er verder niets gebeurd is”, vertelde ze donderdagochtend aan de rechter. 

Privé-hoofdredacteur Evert Santegoeds stelde dat een vordering onrechtmatig is omdat drie bronnen met naam en toenaam een schriftelijke verklaring hebben gegeven. Volgens hem zijn er in totaal zelfs twaalf bronnen die André en Bridget samen hebben gespot op dat huwelijk. Hij is bereid om “heel ver te gaan” en al zijn bronnen als getuigen op te roepen indien dit nodig is, reageerde hij na afloop.

‘Niet haatdragend’

Maasland schakelde het advocatenkantoor van Peter R. de Vries in om het magazine terug te fluiten. “Op een stuitende manier wordt haar reputatie aangetast. Het is vernederende onzin”, zegt De Vries. Volgens hem zijn er veel mensen die kunnen getuigen dat de claim van Privé niet klopt. “25 jaar lang heb ik alle leugens van de bladen over me heen laten komen, maar nu is het genoeg”, vertelde de presentatrice na aankomst bij de rechtbank. De rechter doet op 20 december uitspraak.

André Hazes zelf trof woensdag nog een schikking met het weekblad over een foto van zijn 3-jarige zoontje die Privé op de voorpagina had gezet. Het blad plaatste excuses hiervoor en maakte een vergoeding over aan een dierenkennel op Bonaire. “Daarmee is de kous af”, zegt Hazes. “Ik ben niet haatdragend.”
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Christel Smet

    't Is toch ne sjarel zelle, hopelijk houdt hij het nu langer vol. Als het de waarheid is geef het toe, anders moet her weekblad het rechtzetten.

  • Jozef Van Schuerbeeck

    Het zou de eerste keer niet zijn dat dergelijk boekje zo maar wat publiceert wat ze uit hun duim gezogen hebben. Als dat zo is moet dit bestraft worden.