Het ongeluk gebeurde op de set van de film 'Rust'.
Volledig scherm
PREMIUM
Het ongeluk gebeurde op de set van de film 'Rust'. © AFP / RV

Andere acteur loste ook al twee schoten met ‘niet geladen wapen’ op set van 'Rust’

Er waren eerder al problemen met het wapen waarmee Alec Baldwin een cameraregisseur doodschoot op een filmset. Een andere acteur zou er per ongeluk ook al twee schoten mee hebben gelost, terwijl het zogezegd niet geladen was. Daarop stapten enkele leden van de filmcrew op, omdat ze vonden dat er slordig werd omgesprongen met de veiligheidsregels. Intussen blijkt dat de wapenverantwoordelijke op de bewuste set een jonge vrouw van amper 24 was, die vorige maand nog vertelde dat ze “twijfelde of ze wel klaar was voor de job”.

 1. Taylor Swift cast transman als geliefde in videoclip: fans erg dankbaar voor representatie
  Play
  Muziek

  Taylor Swift cast transman als geliefde in videoclip: fans erg dankbaar voor representa­tie

  Fans van Taylor Swift (33) zijn heel blij met de keuzes die ze heeft gemaakt voor haar nieuwste clip. In de video voor haar nummer ‘Lavender Haze’ speelt transman Laith Ashley (34), model en activist voor transpersonen, haar geliefde. Op sociale media zijn de fans van de popster heel dankbaar dat ze deze keuze heeft gemaakt. “In een wereld waar transpersonen moeten omgaan met geweld en agressie is de keuze van een superster om een transman te casten in een videoclip een big deal”, schrijft een fan op Twitter.
 1. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
  Play
  TV

  “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

  Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”