Analisten voorspellen: "Black Panther gaat records breken"

Reporters
Superheldenfilms hebben het tegenwoordig een stuk minder makkelijk om bioscoopkassa's aan het rinkelen te brengen. Denk maar aan de recente flop van DC Comics' 'Justice League'. Analisten zijn het echter roerend eens dat 'Black Panther' niet eenzelfde lot zal ondergaan: Sterker, ze voorspellen dat de Marvel-film het komende weekend alle records zal breken in de VS. 

Op basis van de bizarre voorverkoopcijfers van de film wordt geschat dat hij in het eerste weekend 150 miljoen dollar gaat opbrengen. Nog nooit eerder werden er voor een bioscooptitel over een superheld zo veel tickets van tevoren verkocht.

De film over het beroemde Marvel-personage geldt nu al als een mijlpaal omdat die bijna geheel uit een zwarte cast bestaat. Bovendien prijzen critici het onderliggende sociaal-kritische commentaar in het verhaal. De Amerikaanse media hebben 'Black Panther' om die redenen al uitgeroepen tot 'een fenomeen'.

Reporters

'Te weinig donkere acteurs'

De laatste jaren kwam er veel kritiek op Hollywood die te weinig donkere acteurs zou casten. Ook werd de filmsector 'whitewashing' verweten, oftewel het casten van blanke acteurs als donkere en Aziatische en latino personages. Steven Spielberg zou dit ook willen counteren door een latino cast in te lijven voor de verfilming van 'West Side Story'. 

Verhaal

'Black Panther' staat grotendeels los van de andere Marvel-films en vertelt over T'Challa (Chadwick Boseman), die na de dood van zijn vader terugkeert naar het Afrikaanse land Wakanda om zijn rechtmatige plek als koning in te nemen. Een oude vijand stelt echter ook recht te hebben op de troon, een claim waarmee het voortbestaan van de wereld in gevaar dreigt te komen.

Reporters

De superheldenfilm is gemaakt door de jonge regisseur Ryan Coogler, die eerder veelgeprezen drama's als 'Fruitvale Station' en 'Creed' afleverde. De hoofdrollen naast Boseman worden vertolkt door Michael B. Jordan, Lupita Nyong'o, Angela Bassett, Andy Serkis en Martin Freeman. 

'Black Panther' draait vanaf woensdag ook in de Vlaamse bioscopen.
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Simon Deruyter

  Nochtans, zwarte Amerikanen worden correct gerepresenteerd in films en oscars volgens hun bevolkingspercentage.

 • Jurgen Vermaut

  Inderdaad Johan Gert, blijkbaar hebben ze er hier niet veel kaas van gegeten.

 • Johan Gert

  Stop toch met dit zo in ons keelgat te rammen: Nick Fury, Luke Cage, Falcon, War Machine. Stuk voor stuk zwarte personages in het M(C)U

 • Kevin van Goethem

  Uit principe ga ik niet betalen voor deze film.

 • moulart michel

  usa heeft 18% black. Afro americans of hoe men mensen met een andere huidskleur mag noemen zonder een racist te zijn. Deze 18% moeten evenveel oscars krijgen als anderskleurigen ( mijn excuses voor de naieve benaming) ?