Amerikanen noemen hun dochters massaal Meghan, maar Emma blijft de populairste naam

photo_news
De naam Meghan is de snelste stijger in de ranglijst van Amerikaanse meisjesnamen. Dit blijkt uit de lijst van populairste Amerikaanse kindernamen in 2018, aldus het magazine People.

De naam Meghan bereikte in de jaren ‘80 een hoogtepunt. Dankzij de populariteit van Meghan Markle staat de naam plots terug in de top. De naam van haar zoontje Archie won eveneens aan populariteit. Archie stijgt 200 plaatsen en belandt daarmee voor het eerst in 30 jaar in de Top 1000.

De naam Emma staat dit jaar bovenaan de lijst van meisjesnamen, bij de jongens is de naam Liam het populairst. Volgens People is de invloed van Hollywood op de lijst groot. In de top 10 staan onder meer Ava, Sophia, William, James, Oliver, Logan, Charlotte en Lucas.

Harper, de naam van de jongste dochter van David en Victoria Beckham, staat weer in de top 10 voor meisjes. Maar als jongensnaam is Harper juist de snelste daler. De snelste stijger bij de jongensnamen is Genesis, zoals het zoontje van Alicia Keys heet. Op de tweede plaats van snelst stijgende jongensnamen staat Saint en dat komt waarschijnlijk doordat Kanye West en Kim Kardashian hun zoontje zo hebben genoemd.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.