Myka Stauffer en haar echtgenoot James vertellen in een emotionele video dat ze hun 4-jarige adoptiezoon afgestaan hebben aan een ander gezin.
Volledig scherm
Myka Stauffer en haar echtgenoot James vertellen in een emotionele video dat ze hun 4-jarige adoptiezoon afgestaan hebben aan een ander gezin. © YouTube

Amerikaanse YouTubers overspoeld met kritiek nadat ze adoptiezoon met autisme opnieuw afstaan: “Dit was een grote publiciteitsstunt”

ShowbizzEen populair Amerikaans YouTube-koppel wordt op sociale media overspoeld door vernietigende commentaren. De kritiek kwam er nadat Myka Stauffer (32) en haar echtgenoot James (33) in een emotionele video lieten weten dat ze hun 4-jarige adoptiezoon Huxley opnieuw afgestaan hebben. De jongen kampte met autisme en had speciale begeleiding nodig, en die bijzondere zorg kon het koppel naar eigen zeggen niet dragen. “Ze geeft haar kind gewoon weg alsof het om een commerciële deal gaat”, klinkt het nu op Twitter. 

5 reacties

 • Daisy Daelemans

  1 jaar geleden
  Ik denk dat ze de juiste beslissing hebben genomen. Ze waren niet op de hoogte van zijn autisme, blijkbaar kunnen deze mensen daar niet mee omgaan en dan is het beter om afscheid te nemen op een mooie manier, dan op de duur een haat te krijgen tegenover het kind en het in extreme gevallen te mishandelen. Spijtig uiteraard voor dit jongetje, maar de beste oplossing.
 • Sibylle Sofia Sbihi Audoor

  1 jaar geleden
  Dit is zeker geen alleenstaand geval, ik heb toevallig verleden week een reportage gezien over adoptie in de VS. Als je problemen krijgt met het kind, als het kind niet 'meevalt' of als je zelf nog natuurlijke kinderen krijgt, dan kan je het geadopteerde kind 'terugsturen'. Dan verschijnt het op een internetprofiel (mits betaling) waar adoptieouders kunnen 'kiezen', het kind verhuist alleen wanneer de adoptieprocedure met de nieuwe ouders rond is.
 • Els Dhondt

  1 jaar geleden
  Een kind dat je adopteer zal soms niet aan je verwachtingen voldoen en je zal moeten bij sturen. Maar dit kan ook met je biologische kinderen. Wie aan kinderen begint krijgt met heel wat onzekerheden te maken. En ja adoptie is net iets moeilijker. Een adoptiekind heeft een rugzakje dat hij of zij al met zich meedraagt. Toch ook deze kinderen kunnen ons heel wat leren en liefde geven ondanks hun soms loden zakje.
 • paola nerozzi

  1 jaar geleden
  Veel mensen denken echt niet na is toch beter voor het kind of niet, als ze vondt dat ze hem niet kon helpen is hij dan beter af bij een ander gezin die hem kunnen helpen
 • Lucas Vandebrug

  1 jaar geleden
  Het is heel gemakkelijk kritiek op iemand anders te geven als je langs de zijkant staat. Dat ze het adoptie zoontje niet konden geven wat het nodig had is best mogelijk . Dus verdere adoptie was de beste oplossing ondanks de mening van de criticasters