Amerikaanse rapper strooit geld uit, maar stuit op kritiek: “Hij laat mensen voor hem dansen”

Rapper Blueface deelt geld uit in Los Angeles
Twitter Rapper Blueface deelt geld uit in Los Angeles
De Amerikaanse rapper Blueface is in een mediastorm terecht gekomen nadat hij geld uitstrooide voor een menigte in een achtergestelde wijk van Los Angeles. Kerst dient om te geven, vond hij. Maar heel wat mensen zijn niet gediend met zijn aanpak. 

Blueface - echte naam Jonathan Porter - klom op een wagen in skidrow, een van de armste wijken van Los Angeles, met een hele stapel dollarbriefjes in zijn hand. Die strooide hij vervolgens over de grijpgarage menigte uit.  Tientallen mensen proberen zoveel mogelijk te vangen en smeken de rapper om hen nog een briefje te geven. 

De rapper - die een hit scoorde met ‘Thotiana’ - verklaarde dat hij vindt dat Kerstmis een tijd is om te geven. Maar daar dachten veel mensen anders over. Zij vonden dat hij zich verhief boven de gewone mensen door zo op de wagen te kruipen.  “Degoutant”, “mensonterend”, “respectloos”, “denigrerend” en “onaanvaardbaar”: in heel veel verschillende bewoordingen werd de verontwaardiging tegenover Blueface geuit. “Hij zou beter geld en voedsel schenken in plaats van die mensen voor hem te laten dansen.”

Het is niet de eerste keer dat de rapper in opspraak komt. Hij kwam eerder dit jaar ook al in het vizier omdat hij samen met een groep vrienden gevlucht was van de politie toen die hen wilde controleren. Hij bleek wapens bij zich te hebben.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.